LSG IntelliMagic heeft in de eerste ronde van de Europese Club Cup in Antalya (Turkije) ’slechts’ een 3½-2½ matchzege geboekt op het in rating flink zwakkere Gonzaga uit Ierland. „Deze dramatische start van het toernooi mag je best een wanprestatie noemen van ons”, vertelde spelend teamleider Edwin van Haastert.
Het Ierse zestal hield lang stand en bleef hardnekkig tegenspelen.

Na twee teleurstellende remises van Arthur Pijpers en Eelke Wiersma, bracht het sterke jeugdtalent Casper Schoppen de Leidse ploeg op een 2-1 voorsprong; hij had weinig moeite met zijn tegenstander en ving na dertig zetten groot materiaal. LSG-kopman Jan Sprenger boekte al snel kwaliteitswinst en na 28 zetten de partijwinst (3-1).

Even leek een ruime Leidse matchwinst in de maak, maar hierna ging er van alles fout bij Van Haastert en Martin Roobol. Roobol kon een overwicht van ruim driehonderd ratingpunten niet waarmaken en verloor in de tijdnoodfase.

Van Haastert hield lang een voordelige stelling en partijwinst lag voor het oprapen, maar werd door hem gemist. Uiteindelijk moest hij in remise berusten, waar zijn team overigens wel mee won.

Van Haastert: „Er is dit keer een dresscode en de airco werkt niet naar behoren. Geen excuus natuurlijk, maar we zitten in een bloedhete speelzaal en het wordt deze week alleen nog maar warmer.”

De Leidse equipe neemt voor de tiende keer deel aan de Europese Club Cup en is de enige Nederlandse afvaardiging dit jaar. Er doen 48 clubteams uit veertig landen mee in Antalya.