LSG IntelliMagic zette in de meesterklasse een flinke stap richting prolongatie van het landskampioenschap. In Bussum werd directe titelconcurrent BSG met 4½-5½ verslagen.

,,Het moet gek lopen als we de volgende ronde tegen hekkensluiter De Stukkenjagers niet al de titel kunnen pakken”, aldus captain Edwin van Haastert. ,,De Tilburgers verloren hun wedstrijden tot dusver met kleine cijfers dus we mogen ze zeker niet onderschatten.”

Tegen BSG lijkt de uitslag spannender dan de werkelijkheid. De matchwinst kwam geen moment in gevaar volgens Van Haastert. ,,Wij hebben een team dat speelt als een team en daarom gaat het zo goed bij ons. We werden nu wel verrast doordat BSG ineens met vier grootmeesters op kwam: twee voor ons totaal onbekende Franse grootmeesters en ook nog met topspeler Ivan Sokolov.”

Het is volgens de regels maar Van Haastert zet er wel een kanttekening bij. Zijn ploeg liep rond de tijdcontrole uit naar een 3-1 voorsprong door winstpartijen van Jan Willem de Jong en Predrag Nikolic. Met enkele remises van Rudy van Wessel en Van Haastert zelf was de fraaie partijwinst van Michiel Bosman al goed voor een matchpunt (5-4); de remise van Eelke Wiersma was goed voor twee Leidse matchpunten.

Tekst: Jan Bey/Leidsch Dagblad