Regerend landskampioen LSG IntelliMagic leed in de tweede competitieronde van de meesterklasse een bijna traditionele nederlaag.

In eigen huis verloren de Leidse schakers met verrassend grote cijfers (3-7) van Charlois Europoort. Dat had de Leidse grootmeester Erik van den Doel in de gelederen. Hij won in een vooruit gespeelde partij van LSG’er Rudy van Wessel. Van den Doel speelt namelijk momenteel met het Nederlands team in Georgië.

,,Verliezen in de tweede wedstrijd begint inderdaad bijna een traditie te worden. Ook in enkele vorige seizoenen gebeurde dat”, aldus speler en trainer grootmeester Predrag Nikolic. ,,Er werd vandaag erg slecht gespeeld. Ik speelde zelf ook niet best en moest gezien het verloop van de wedstrijd een remiseaanbod van mijn Belgische tegenstander afslaan waarop ik de partij verloor.”

Na vier speeluren stond er een kansloze 1½-5½ stand op het scoreformulier. De start was met een snelle winstpartij van Mark van der Werf nog wel hoopgevend. Van der Werf: ,,Ik was al na vijftien zetten klaar, maar zag de nederlaag al wel aankomen.” Naast Van der Werf won alleen Jelmer Jens zijn partij.