Adel verplicht. De kersverse Leidse Sportploeg van het Jaar, LSG Intellimagic, handhaafde zich makkelijk aan kop van de landelijke meesterklasse. HWP Sas van Gent werd met een 6-4 nederlaag terug naar huis gestuurd.

,,Je kunt dit best een oerdegelijke zege noemen”, aldus spelend teamleider Edwin van Haastert direct na afloop van een wedstrijd die in feite nooit een wedstrijd werd. LSG’er Eelke Wiersma proefde veel ontzag bij de tegenstander. ,,We zijn koploper en regerend landskampioen, maar er is hier en daar toch wel een beetje erg veel respect voor ons’’, zei Wiersma. ,

,Ik kreeg al snel een uitgestoken hand voor akkoord na mijn remiseaanbod terwijl de stand daar geen aanleiding voor gaf.”

Na een snelle partijwinst van LSG’s jonge talent Casper Schoppen werd door een handjevol LSG’ers via enkele remises de voorsprong geconsolideerd.

Van Haastert: ,,Het is jammer voor Casper dat hij een ronde heeft gemist, anders zou hij nu opgaan voor een grootmeesternorm. Nadat voor ons iets minder staande partijen in remise waren geëindigd, kon het al niet meer verkeerd gaan.”

Met nog een tweetal remises aan de topborden van Arthur Pijpers en Predrag Nikolic werden door partijwinst van Jelmer Jens beide matchpunten veiliggesteld.

Ook de Leidse Sportman van het Jaar Erik van den Doel – weliswaar in Rotterdamse dienst – haalde afgelopen weekeinde speciale krachten uit die benoeming, want hij won in de competitie van meervoudig nationaal kampioen Loek van Wely.

Bron: Leidsch Dagblad/Jan Bey