De Leidse schakers hebben doorgaans veel moeite met de schakers van Pathena Rotterdam. Dit keer ging LSG IntelliMagic thuis opvallend makkelijk langs die ploeg.

Het werd 7-3, waarmee de Leidenaars een matchpunt los aan de leiding kwamen van de meesterklasse. ‘Weliswaar een iets geflatteerde winst, maar overall genomen wel een terechte zege voor ons’, aldus spelend teamleider Edwin van Haastert. Vooraf vertelde Van Haastert dat als zijn team na vijf ronden aan de leiding zou gaan, hij dan aan de landstitel zou durven denken. ‘Ja, dat heb ik vooraf gezegd, maar ik wil dat enigszins nuanceren met de opmerking dat we nu wedstrijd voor wedstrijd zullen moeten bekijken hoe het gaat. De volgende ronde moeten we naar Groningen en daar verloren we vorig seizoen met grote cijfers. In deze wedstrijd viel aan het slot alles zo’n beetje onze kant op.’

De Rotterdamse ploeg had zijn twee grootmeesters (Lubomir Ftacnic en Dimitri Reinderman) tactisch aan twee middenborden geplaatst, waarmee ze 1,5 punt binnen brachten, maar daar kwamen aan de overige borden slechts drie halfjes voor de Maasstedelingen bij.

Aan de topborden scoorden Jan Sprenger, Edwin van Haastert en Predrag Nikolic (foto) een vol punt voor LSG. Hoewel Nikolic slecht tot verloren stond, wist hij de winst toch binnen te slepen. Ook Jelmer Jens bracht een vol punt binnen.

De jeugdige Casper Schoppen werd door Rini Kuijf – een voormalig Leids regiotalent in Rotterdamse dienst – in bedwang gehouden (remise).

Tekst: Jan Bey/LD