LSG IntelliMagic zal het moeilijk krijgen om de vorig seizoen veroverde landstitel te kunnen prolongeren. Kennemer Combinatie (KC) kwam op volle oorlogssterkte naar Leiden en ging met een 8-2 matchwinst terug naar Haarlem.

,,Helaas is het niet gelukt om de goede start van de competitie een passend vervolg te geven tegen de gedoodverfde titelfavoriet’’, aldus de Leidse teamleider Edwin van Haastert.

,,Gelukkig had KC het een beetje spannend gemaakt door in de eerste ronde verrassend onderuit te gaan en konden ze zich niet nog een uitglijder permitteren. Dat was ook wel te zien aan hun opstelling.”

De Leidse ploeg kwam snel op grotere achterstand. Casper Schoppen was thuis z’n huiswerk aan het maken en was vergeten dat hij moest spelen. Voor de wedstrijd hadden de KC-grootmeesters Jorden van Foreest en Loek van Wely de Haarlemse ploeg in vooruit gespeelde partijen op een 2-0 voorsprong gezet, vanwege hun deelname aan de Nederlandse ploeg in de Olympiade te Batumi (Georgië).

Toen sterke LSG-partijen van onder meer Michiel Bosman en Eelke Wiersma niet het verwachte volle punt opleverde en Mark van der Werf onverwacht verloor was de Leidse weerstand gebroken.

BRON: Leidsch Dagblad/Jan Bey