In de strijd tussen de nummers drie en vier uit de eredivisie tafeltennis bij de mannen bleek Itass DTK’70 een maatje te groot voor Scylla. De wedstrijd in Klazienaveen eindigde in 5-1.

Scylla, dat aantrad met invaller Joost van Santen uit het tweede team, kon in de eerste vier partijen geen potten breken en kwam vrij snel met 4-0 achter. Waar Kazeem Nasiru en Olivier Altenburg beide hun partijen tegen Barry Weijers en Koen Hageraats met 3-0 verloren, was het Joost die knap een game wist te winnen tegen Nathan van der Lee. Ook in zijn wedstrijd tegen Barry Weijers wist hij prima tegenstand te bieden, maar verloor wel met 3-0.

Pas in de vijfde wedstrijd kwam Scylla er meer aan te pas in de spannende wedstrijd tussen Kazeem en de zeer vaste Koen Hageraats. De partij kon beide kanten op, maar uiteindelijk ging Hageraats er met de winst vandoor. Op een 5-0 achterstand wist Altenburg toch nog het laatste, belangrijke punt te pakken voor zijn team door te winnen van Nathan van der Lee. Hij kwam met 2-0 en 5-1 voor, maar Van der Lee vocht zich terug in de wedstrijd door twee games op rij te pakken. De Scyllaman liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en won de laatste game zeer overtuigend.

Scylla wisselt door de nederlaag van positie met DTK ’70 en staat nu op de vierde plaats in de eredivisie met vier punten voorsprong op de nummer vijf, Avanti. Op zaterdag 1 december speelt Scylla de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft tegen de koploper Smash ’70. Een even moeilijke als belangrijke pot, want de eerste vier teams zullen op 9 december tegen elkaar strijden om de najaarstitel.