In de eredivisie tafeltennis was Gerard Bakker Jr. dit weekend weer belangrijk voor Scylla. In Wessem moesten de mannen van Scylla in de strijd voor plaatsing voor de play-offs een goede uitslag neerzetten. Ondanks goed spel verloor het team echter met 4-2. De nederlaag in Wessem was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het sterke optreden van Qiang Liu die in een uitstekende vorm stak en zowel Oliver Altenburg als Merijn de Bruin weinig kans bood.

Daar stond weer tegenover dat Scylla kon bouwen op Gerard Bakker Jr. (foto). Tegen Rino Alberts en Nicolas Schenkel trok hij in spannende vijfsetters aan het langste eind. Tegen Alberts kroop Bakker door het oog van de naald door een 10-7 achterstand in de beslissende game alsnog om te zetten in winst. Een huzarenstukje, dat helaas niet herhaald kon worden door zijn teamgenoten die net als hij hun overige partijen over de volle vijf games speelden. Helaas viel voor hen het kwartje net verkeerd. Vooral de 13-11 nederlaag van Altenburg tegen Schenkel was een streep door de rekening van de Leidenaren.

Het resulteerde in de nederlaag die net zo goed andersom had kunnen uitvallen. “Een gelijkspel was een terechtere uitslag geweest” beaamde Altenburg. “Maar ja, zo gaat dat soms wanneer je zo aan elkaar gewaagd bent. Het spel is goed en daar moeten we ons aan vasthouden.” De nederlaag had wel tot gevolg dat Scylla op de ranglijst nu Westa voor zich moet dulden. Halverwege de competitie staat Scylla zesde. Niet een plek om tevreden mee te zijn of genoegen mee te nemen. Dat kan ook niet want voor de play-offs is een vierde plek vereist. Onmogelijk? “Niks is onmogelijk”, zo stelt Altenbrug vol strijdlust. “Kwartjes kunnen alle kanten opvallen, dus ook onze kant”. De verschillen zijn zo klein dat de play-offs nog binnen bereik zijn. Dan zal de komende wedstrijd tegen Salamanders echter wel gewonnen moeten worden.