Een Super Sunday bij Scylla betekent dat beide eredivisieteams thuis spelen. Afgelopen zondag werd het meer dan super. Zowel het mannen- als het vrouwenteam haalde uit. De mannen zorgden voor een stunt door landskampioen Smash’70 met 4-2 te verslaan. Jasper Merckx speelde werkelijk fantastisch. Goed bewegend, goed plaatsend en variërend bepaalde hij het spel en hield hij zijn tegenstanders Gerben Last (3-0) en Koen Hageraats (3-1) constant onder druk. Vooral tegen Hageraats zette hij een topprestatie neer. Hageraats, die zich normaal gesproken juist erg goed instelt op zijn tegenstander, kreeg geen vat op de jonge Belg en werd op snelheid geklopt.

Olivier Altenburg was in zijn potten minder gelukkig. Zo verloor hij zijn partij tegen Martijn de Vries nipt met 11-13 in de vijfde en beslissende game. Tegen Last kwam het eveneens op de vijfde game aan, die ook verloren ging (7-11). Kazeem Nasiru zorgde ervoor dat het voor Smash daarbij bleef. Ook hij moest echter tot het uiterste moest gaan tegen Martijn de Vries. Maar gelukkig voor Scylla viel nu in de vijfde game het kwartje wel de goede kant op (11-7). Met Hageraats had hij minder moeite (3-1).

Door de 4-2 overwinning Scylla nu comfortabel op de derde plek van de ranglijst, met drie punten meer dan Salamanders dat ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Ook het vrouwenteam van Scylla staat er na dit weekend goed voor. Het won de wedstrijd tegen Vriendenschaar met ruime cijfers: 5-1. Esmee van Marwijk bleef net als in haar vorige wedstrijden ongeslagen (winst op Ilse van den Berg en Elle Cillessen), een prestatie die geëvenaard werd door Kim Hergelink (winst op Nadia Rietveld-de Bruin en Van den Berg).

De kers op de taart was voor Scylla de eerste eredivisie-overwinning van Isabelle Tegelaar. Haar openingswedstrijd tegen Cillessen ging nog verloren, maar voor Rietveld-De Bruin was er vervolgens geen houden aan: Met een mooie 3-0 overwinning (11-7, 12-10, 11-5) en uitstekend spel haalde Tegelaar de 5-1 binnen.

Door de overwinning is de achterstand op Heerlen, de nummer 3 van de eredivisie, teruggebracht tot twee punten. Bovendien heeft het team een gat van vijf punten geslagen ten opzichte van de nummer 5, Westa. Als de voortekenen niet bedriegen kan het voor Scylla wel eens een heel mooi seizoen worden.

Op de foto van Wim de Leeuw: Jasper Merckx in actie tegen landskampioen Smash’70.