Een Super Sunday in het Scylla Tafeltenniscentrum is een feest voor de liefhebbers van toptafeltennis. Het betekent immers dat beide eredivisieteams thuis spelen. Helaas bracht het Scylla dit weekend twee nederlagen, die in de strijd voor de play-offs niet echt welkom waren.

Op de 1-5 nederlaag van het vrouwenteam was weinig af te dingen. VTV – de nummer twee van de competitie – was sterker en kwam niet echt in de problemen. Het punt voor Scylla kwam van het bat van Esmee van Marwijk. In een partij over de volle vijf games won ze de slotgame tegen Sanne de Hoop met 12-10. Marie Depuydt, een dag eerder nog sterk spelend in de tweede divisie mannen, kwam er ditmaal in haar partijen tegen Dong Li en Emine Ernst niet aan te pas. Kim Hergelink wist nog wel een game af te pakken van De Hoop maar ook voor haar was Dong Li een maatje te groot.

Ook de mannen verloren met  1-5. Van Smash’70. Maar anders dan de uitslag doet vermoeden waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd.  Zo ging de eerste partij naar Smash, maar het kwartje had net andersom kunnen vallen. Gerard Bakker Jr. verloor pas na vijf spannende games van  Boris de Vries, met 13-11 in de beslissende game. Direct daarna liet Kim Vermaas zien dat het spelen in de eredivisie haar alleen maar sterker maakt. Nota bene tegen Michel de Boer, bij de afgelopen Masters nog finalist, zat Vermaas dicht bij een overwinning. Ook deze wedstrijd werd pas in de beslissende vijfde game beslist en ook nu in het voordeel van de bezoekers. Door overwinningen van  Martijn de Vries op Olivier Altenburg en De Boer op Bakker liet het scorebord zelfs een 0-4 stand zien.

Gelukkig voor Scylla redde Altenburg de eer door een mooie overwinning op Boris de Vries. Knap was vooral de wijze waarop hij in de beslissende vijfde game terugkwam van een 0-5 achterstand om de partij met 12-10 te pakken. De overwinning werd door het thuispubliek met opluchting begroet. Wat volgde was een prachtwedstrijd waarbij Vermaas wederom liet zien hoe goed ze is. Met aanvallend spel zette ze Martijn de Vries onder druk. Deze moest na de verloren openingsgame alle zeilen bijzetten om de partij binnen te halen. Dat lukte maar wat bleef was vooral het respect voor het sterke spel van Vermaas. Met de progressie die ze nu boekt kan het haast niet anders of binnenkort zullen ook de toppers uit de mannen eredivisie eraan geloven.

Op de foto van Wim de Leeuw: Esmee van Marwijk zorgde voor het enige punt van het vrouwenteam.