In de eerste uitwedstrijd van het seizoen in de eredivisie traden de vrouwen van Scylla aan tegen het Delftse DHC. Op een dag waarin weinig spannende wedstrijden waren, nam de Leidse ploeg de winst mee naar huis: 2-4.

Marie Depuydt (op de foto van Wim de Leeuw) mocht namens Scylla beginnen en deed dat met een ruime 3-0 overwinning op Samenda Schipper. Daarna was het de beurt aan Isabelle Tegelaar om voor een verrassing te zorgen in haar eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstandster Jisiwei Luo was echter een maatje te groot: 0-3. Ook Kim Hergelink speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen. Hergelink lijkt geen last te hebben gehad van de ‘corona-stop’ want ze won haar wedstrijd tegen Annika Mars zonder een game te verliezen.

Na de pauze lieten Depuydt tegen Mars en Hergelink tegen Luo zien in een prima vorm te steken: beide wonnen hun wedstrijd relatief eenvoudig (1-3). Tegelaar heeft in haar tweede wedstrijd gevochten voor wat ze waard was, maar het bleek niet genoeg te zijn tegen een sterk spelende Samenda Schipper: 0-3.

Door deze overwinning blijven de vrouwen van Scylla in de race voor een plek in de play-offs, maar de concurrentie laat zien dat het niet makkelijk wordt om dit doel te bereiken.