De vrouwen van Scylla hebben de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Thuis tegen Vriendenschaar wonnen ze met 5-2.
Esmee van Marwijk beet het spits af tegen Elle Cillessen, en ze won redelijk eenvoudige met 3-0. Marie Depuydt tekende vervolgens voor het tweede punt van Scylla door Ilse van den Berg met 3-0 terug te wijzen. In de derde partij van de dag kwam Isabelle Tegelaar in iedere game net tekort tegen Marion van Leeuwen.
Na de pauze denderde Van Marwijk langs Van den Berg waardoor ze haar ongeslagen status in de eredivisie dit seizoen behield. Daarna brak de spannendste partij van de dag aan. Tegelaar wist bijna te stunten tegen Elle Cillessen, haalde zelfs meer punten dan haar tegenstandster (48 tegen 40) maar moest na 9-11 in de vijfde game zich helaas toch gewonnen geven. Depuydt zorgde vervolgens voor de 4-2 voorsprong door een zege op Van Leeuwen. Vervolgens mocht ze samen met Van Marwijk gelijk door met de dubbel, die zeer overtuigend werd binnengehaald.
Door de 5-2 winst staat Scylla na drie wedstrijden op de zesde plaats met maar twee punten achterstand op de derde plek.
(Tekst Bram van Kuijck)
(Foto Wim de Leeuw)