Scylla-speelster Kim Vermaas stond dit weekend tweemaal in de finale van het Nederlands kampioenschap. In Zwolle pakte ze zaterdag met Rajko Gommers eerst de titel in het gemengd dubbel. Het was al weer de vijfde NK-titel voor het sterke duo. De weg naar de finale verliep probleemloos: onderweg werd geen enkele game afgestaan. Ook de finale werd eenrichtingsverkeer. Gabrielius Camara en  Sanne de Hoop konden geen vuist maken (11-3, 11-7, 11-7) en daarmee was de titel binnen.

Een dag later stond Vermaas in de finale van het enkelspel. Ook daar verdedigde ze een NK-titel. Vorig jaar pakte Vermaas immers het goud door winst op Britt Eerland. Dit jaar heette de tegenstandster Shuo Han Men. Men heeft een vrij direct contra-spel dat Vermaas niet echt ligt. Dat Vermaas met 0-4 (9-11, 7-11, 9-11, 9-11) onderuit ging hadden echter weinigen verwacht. Vermaas speelde niet haar beste wedstrijd, en gaf ook nog eens verschillende malen een voorsprong uit handen. Maar het verlies alleen daaraan wijten zou geen recht doen aan de prestatie van Men. Zij speelde sterk en pakte verdiend de overwinning. Voor Men – die twee jaar geleden ook al Nederlands kampioen werd – was het daarmee een fantastisch weekend. Ook zij stond in twee finales en pakte in het vrouwendubbel haar tweede goud met Rachel Gerarts.

De andere aanwezige speelsters van Scylla – Kim Hergelink en Esmee van Marwijk – deden niet mee voor de prijzen, hoewel ze samen in het dubbel nog wel de halve finale wisten te bereiken. Daar moesten ze het echter afleggen tegen de toernooiwinnaars Men/Gerarts. In het enkelspel bereikte Van Marwijk nog de tweede ronde, maar ook daar was het Men die haar de pas afsneed.

Op de foto van Rob de Ruiter: Kim Vermaas in actie tijdens haar enkelspelfinale tegen Shuo Han Men.