Dat Kazeem Nasiru een van de smaakmakers in de eredivisie tafeltennis is, is duidelijk. Tot zaterdag had de Nigeriaan met zijn aanvallende spel nog maar één wedstrijd verloren. Daar kwam ook zaterdag geen verandering in. Als kopman van Het Leidse Scylla was hij tegen de nummer twee van de ranglijst, Hilversum, iedereen de baas.

De overwinning op Nolan Schultz was op zich nog geen uitzonderlijke prestatie. Maar vooral tegen de sterkste speler Ashraf Haiqal speelde Nasiru fenomenaal tafeltennis, en toonde hij het publiek een niveau dat in de Nederlandse eredivisie zelden te zien is. Haiqal pakte nog wel een game, maar werd verder overklast door een gefocuste en ontketende Nasiru (11-6, 11-5, 9-11, 11-4).

Het derde punt werd binnengehaald door de eveneens sterk spelende Kim Vermaas. Zij verloor weliswaar nipt haar wedstrijd tegen Schultz (2-3), maar de 3-1 winst op Martin Khatchanov mocht er zijn. De stilist met de fluwelen hand is immers – ondanks de mindere trainingsuren die hij tegenwoordig achter de tafel doorbrengt – nog steeds een speler om rekening mee te houden. Dat ondervond ook Olivier Altenburg. Altenburg pakte de eerste games nog met ruime cijfers (11-4, 11-7) maar moest daarna toezien hoe Khatchanov de wedstrijd deed kantelen en alsnog de winst pakte. Tegen Haiqal kon Altenburg geen vuist maken.

Na al het vuurwerk stond er uiteindelijk een 3-3 op het scorebord; een gelijkspel waar beiden partijen vrede mee konden hebben. Met een tweede plek voor Hilversum en een derde plek voor Scylla blijven beide ploegen volop in de race voor de play-offs.