Een uitwedstrijd tegen de heersende landskampioen is altijd lastig. Dat gold zaterdag ook voor vrouwen van Scylla bij hun bezoek aan Dozy Den Helder. Binnen een half uur keek het team tegen een 2-0 achterstand aan na vlotte overwinningen van Ana Gogorita  op Kim Hergelink en Yun Zhang op Esmee van Marwijk. Scylla kwam echter gaandeweg meer in de wedstrijd. Marie Depuydt pakte een game van Yoeke Gunsing, maar kreeg te weinig vat op de service om de partij in winst om te zetten.

Na de pauze ging het verder bergopwaarts voor Scylla. Van Marwijk maakte het kopvrouw Gogorita – toch een van de beste speelsters van de eredivisie  – zelfs bijzonder moeilijk. Bij een 2-1 achterstand in games was ze dicht bij een beslissende vijfde game, maar met 12-10 wist Gogorita dit nog net te voorkomen. Het verdiende punt voor Scylla kwam van Hergelink. Scherp, met een harde backhand en een goede forehandspin pakte ze na verlies van de eerste game de winst op Gunsing. Even leek het er op dat Scylla door zou pakken, maar in een spannende wedstrijd bleef Zhang nog net Depuydt met 3-2 (12-10 in de beslissende game) de baas. De 5-1 overwinning leverde Den Helder de koppositie in de eredivisie op. Scylla moet nog even genoegen nemen met een zesde plek.

Mannen

Met 4-2 winnen, klimmen naar de tweede plek in de eredivisie en toch niet helemaal tevreden. Dat was in het kort de samenvatting na de gewonnen uitwedstrijd tegen Scyedam. In de mannen eredivisie ontlopen de topteams elkaar tot nu toe weinig. Een goede uitslag neerzetten tegen lager geklasseerde teams is dan ook belangrijk. Nu is 4-2 niet slecht, maar toch. Kim Vermaas was zaterdag niet helemaal in goede doen, hetgeen resulteerde in een nederlaag tegen Emanuel Martins Ferreira. In vijf games bleef de publieksspeler Martins Ferreira haar de baas. Op de (3-0) nederlaag van Gerard Bakker jr. tegen Thomas Baart viel weinig af te dingen.

Bakker en Vermaas bleven in hun wedstrijden tegen respectievelijk Martins Ferreira en Jeroen Bastiaansen wel eenvoudig overeind. Wie dat zeker bleef was Kazeem Nasiru. De Leidse kopman won zijn partijen tegen Baart en Bastiaansen zonder ook maar een game te verliezen. En zo klom het team naar de tweede plek in de eredivisie, met één punt voorsprong op de nummer drie, Itass DTK ‘70. Komende zondag ontmoeten beide teams elkaar in Klazienaveen, en dan zal meer duidelijk worden over de ware krachtsverhoudingen in de eredivisie.