Dinsdag werd in Zwolle de interland Nederland-Italië gespeeld, als aanloop voor het EK Teams in 2019. Voor een handjevol toeschouwers ontspon zich een mooie wedstrijd met een hoofdrol voor Scylla-speelster Kim Vermaas.

Li Jie zette Nederland op voorsprong tegen de ‘noppenspeelster’ Jamila Laurenti. Daarna was Kim Vermaas aan de beurt tegen Debora Vivarelli. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij Vermaas uiteindelijk in vijf games het onderspit delfde. Beide speelsters, met zeer vergelijkbaar spel, maakten er voor een handjevol toeschouwers in Zwolle een aantrekkelijke wedstrijd van.

Toen ook Britt Eerland haar wedstrijd van Giorgia Piccolin verloor zag het er even somber uit voor Nederland. Gelukkig bracht Li Jie Nederland weer terug inde wedstrijd door haar wedstrijd tegen Debora Vivarelli vrij eenvoudig met 3-0 te winnen.

Daarmee was de stand 2-2 en kwam het er echt op aan. Kim Vermaas ging echter uitstekend met de druk om en pakte de winst tegen Jamila Laurenti. Na de eerste game verloren te hebben hield ze haar tegenstandster goed onder druk. Niet makkelijk tegen iemand met noppen, maar de strategie slaagde. Daarmee werd de uitslag 3-2 voor Nederland.