In de eredivisie tafeltennis ontvingen de mannen van Scylla zondag  de landskampioen, De Treffers ’70. Bij Scylla kreeg kopman Kazeem Nasiru een dagje rust. Omdat ook bij de tegenstander de kopman – Yannick Vostes – ontbrak, ontspon zich een interessante strijd in het Scylla Tafeltenniscentrum.

Scylla kwam met 0-2 achter door duidelijke nederlagen van Merijn de Bruin tegen Koen Hageraats en Kim Vermaas tegen Barry Wijers. Olivier Altenburg bracht Scylla echter terug in de wedstrijd. Aanvankelijk had hij nog wat moeite met het blokspel van Nathan van der Lee. Na de eerste twee games verloren te hebben pakte hij de overige games echter overtuigend.

Na de pauze liet Wijers zijn klasse zien door wederom een eenvoudige overwinning; ditmaal op de Bruin. Altenburg had in zijn tweede partij van de dag kansen op een tweed overwinning maar moest het in de slotgame toch wel duidelijk afleggen tegen Hageraats, die zoals gebruikelijk op weinig fouten te betrappen was. Kim Vermaas zorgde er in de slotwedstrijd voor dat de nederlaag beperkt bleef. Op overtuigende wijze legde ze de beperkingen van Van der Lee bloot. Het leidde tot een verdiende winst.

Ondanks de 2-4 nederlaag liep Scylla een punt uit op de nummer vijf. Salamanders verloor in Zoetermeer met 5-1 van Taverzo. Hierdoor staat Scylla met een veilige marge op de vierde plek, met 8 punten voorsprong op Salamanders.  De play-offs zijn daarmee binnen handbereik, hoewel er met nog vier wedstrijden te gaan nog van alles kan gebeuren.

VROUWEN
Het eerste vrouwenteam van Scylla stond zondag aan de tafel naast het mannenteam voor hun wedstrijd in de eredivisie. Tegenstander was Westa, met wie het in competitie is voor de vijfde plek. Normaal gesproken zijn dat niet de posities waar de grootste strijd zich afspeelt. In de huidige competitie is de positie echter wel van belang omdat Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) nog steeds niet bekend heeft gemaakt hoeveel teams zullen degraderen. Een absurde situatie, die je als sportbond spelers, sponsors en clubs natuurlijk niet aan zou mogen doen.

De wedstrijd was er een met twee gezichten. Voor de pauze lag het initiatief duidelijk bij Westa. Marie Depuydt kwam in de openingswedstrijd niet in haar spel tegen Kelly van Zon (0-3). Vervolgens moest Kim Hergelink zich gewonnen geven tegen Karlijn van Lierop (1-3). Nadat vervolgens Esmee van Marwijk in vijf games verloor van Emma van der Zanden zag het er even somber uit voor Scylla.

Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Zo had Depuydt geen kind aan Van Lierop, die weinig zicht had op haar verdedigende spel. Van Marwijk moest in de eerste game tegen Van Zon nog even wennen (3-11) maar dicteerde daarna weer ouderwets de rally’s. Het resulteerde in een solide overwinning (1-3). Het slotakkoord werd gegeven door Hergelink. Ook zij verloor haar eerste game, maar bood vervolgens Van der Zanden geen kans meer. Na het 3-3 gelijkspel staat Scylla op de zesde plek, met twee punten achterstand op Westa.