Het is nog te vroeg om nu al te speculeren over plaatsing voor de play-offs. Het seizoen is immers nog niet eens halverwege. Toch zetten de mannen van Scylla dit weekeinde een belangrijke stap door Scyedam met 5-1 te verslaan.

In Schiedam kwam Scylla wel op achterstand. De sterk spelende Olivier Altenburg was dicht bij een overwinning, maar wist zijn vijf matchpunten niet te verzilveren. Daarna was het allemaal wel raak  voor Scylla. Altenburg bleef goed bij de les in zijn partij tegen Jeroen Bastiaanse.

Bijzonder waren de twee winstpartijen van Kim Vermaas (foto Wim de Leeuw). Het Leidse talent komt behalve in de vrouweneredivisie dit jaar ook uit in de manneneredivisie. Het is duidelijk dat ze ook daar haar draai gevonden heeft. Zowel Bastiaansen als Nermin Smajic moesten eraan geloven.

Ook Gerard Bakker Jr. bleef aan Leidse zijde ongeslagen. “Een goede uitslag”, zo stelde hij terecht. “We speelden alle drie sterk; dat er dan een puntje blijft liggen is jammer, maar daar moet je ook vrede mee kunnen hebben.” Door de overwinning klimt Scylla naar de vierde plek in de eredivisie. Inderdaad, de plek die nodig is voor plaatsing voor de play-offs.