Scylla heeft alle kansen om zich te plaatsen voor de play-offs van de eredivisie tafeltennis. Die conclusie lijkt gerechtvaardigd na de 5-1 overwinning van het mannenteam op Scyedam. In het Scylla Tafeltenniscentrum maakte de Leidse ploeg vanaf het eerste moment duidelijk dat het dit jaar mee wil doen voor het kampioenschap.

Kazeem Nasiru was in de openingswedstrijd een maatje te groot voor Nermin Smajic. Het leidde tot een vlotte 1-0 voorsprong (11-8, 11-7, 11-6).  Olivier Altenburg moest in het begin van zijn wedstrijd tegen Emanuel Martins Ferreira nog even zijn draai vinden (10-12, 12-10), maar daarna ging het hard. De slotgame van 11-3 liet weinig twijfel over de krachtsverhoudingen. Kim Vermaas zette de 3-0 op het bord na een 5-game overwinning op Jeroen Bastiaansen. Ook daar was echter de slotgame weer duidelijk voor Scylla. Vermaas kwam nog wel met 1-4 achter, maar een goed gekozen time-out bracht de ommekeer. Met wat meer afwisseling in het spel en de service wist Vermaas de achterstand om te buigen tot een 5-4 voorsprong en uiteindelijk zelfs tot een 11-6 winst.

Na de pauze was het beeld niet veel anders. Scylla bleef domineren. Nasiru maakte direct korte metten met Martins Ferreira (11-4, 11-3, 11-6). Daarna redde Scyedam nog de eer doordat Smajic zich niet liet overdonderen door het tempospel van Vermaas. Goed variërend bracht hij Scyedam het verdiende punt. Altenburg trakteerde het thuispubliek in de slotwedstrijd tegen Bastiaansen op een serie weergaloze ballen, die je maar zelden in de eredivisie ziet. Zonder een game af te staan bracht hij zo de 5-1 op het scorebord, een uitslag waar het team uiteraard zeer tevreden mag zijn.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Scylla nu zeven punten voorsprong op de nummer vijf, Salamanders. Een plaats bij de eerste vier is vereist voor deelname aan de play-offs. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar in het Scylla Tafeltenniscentrum.

Ook de vrouwen van Scylla speelden zondag hun eredivisiewedstrijd. Op de tafel naast het herenteam ontvingen zij zondag  de nummer twee van de eredivisie, VTV. Een lastige tegenstander en dat bleek ook wel in de eerste partijen. Kim Hergelink verloor de openingswedstrijd in vijf games van Vera van Boheemen. De partij golfde op en neer. De eerste twee games waren voor Van Boheemen maar daarna nam Hergelink het initiatief. Ze won de derde game met 11-7 en de vierde game zelfs met 11-3. In de slotgame waren de rollen echter weer omgekeerd; met 4-11 zette Van Boheemen Scylla op achterstand. Ook de wedstrijd tussen Marie Depuydt en Sanne de Hoop bood volop spanning. Na 11-13 verlies in de openingsgame pakte Depuydt de volgende game met 12-10. Daarna slopen er toch wat te veel fouten in het spel zodat De Hoop de partij naar zich toe kon trekken. Esmee van Marwijk bracht Scylla terug in de wedstrijd door een duidelijke overwinning op Chana van der Venne (3-1).

Na de pauze bouwde VTV de voorsprong uit door de winst van een sterk spelende De Hoop op Kim Hergelink. Het slot was echter toch weer voor Scylla. Van Marwijk won nipt van Van Boheemen (11-9 in de beslissende vijfde game) en bleef daarmee ongeslagen. Depuydt maakte het af door vrij eenvoudig van Van der Venne te winnen.

Door het 3-3 gelijkspel blijft Scylla op de vierde plek met nog steeds één punt voorsprong op SKF dat zondag eveneens gelijkspeelde tegen de nummer zes van de competitie, Westa. De stand op de ranglijst is nog vertekend omdat SKF een wedstrijd minder gespeeld heeft, maar dat wordt volgende week rechtgezet. Dan ontmoet SKF de regerend Nederlands kampioen Den Helder terwijl Scylla aan de kant blijft.

Op de foto van Wim de Leeuw: Olivier Altenburg speelde zeer sterk in de wedstrijd tegen Scyedam.