Meer dan drie maanden lag de competitie in de eredivisie stil. Zo’n lange winterstop is natuurlijk voor geen enkele sporter goed, en bovendien niet uit te leggen aan de supporters. Dit weekend kwam gelukkig een einde aan de gedwongen pauze. En meteen mochten de mannen van Scylla twee keer aan de bak. Zaterdag speelde het team uit tegen Hercules, en zondag trof het in eigen huis Hilversum; een curieuze planning. De dubbel leverde in beide gevallenb een 3-3 gelijkspel op.

Tegen Hercules traden de Leidenaars aan met invaller Michiel van Dijk, die met een sterk optreden zeker kansen had. Volgens Gerard Bakker Jr. had Van Dijk echter nog net iets te veel ontzag voor zijn tegenstanders. Tegen Martin Brinkhoff zat hij er in de eerste twee games al vlakbij (12-14 en 10-12). Tegen kopman Trinko Keen pakte hij een game. Het was echte nog niet genoeg voor winst. De Leidse punten werden uiteindelijk binnengehaald door kopman Kazeem Nasiru (winst op Brinkhoff en Jurgen Pastoors), en Gerard Bakker Jr. (winst op Pastoors).

Een dag later trad het team op volle sterkte aan tegen Hilversum. Nasiru, Jasper Merckx en Kim Vermaas zorgden in het Scylla Tafeltenniscentrum voor het nodige spektakel. Nasiru en Vermaas wonnen beiden van de derde man van Hilversum, Nolan Schultz. Waar Nasiru geen moment in de problemen kwam had Vermaas had aanvankelijk toch nog wat moeite met Schultz. Ze stelde zich echter steeds beter in op zijn spel, en trok de slotgames dan ook overtuigend naar zich toe. De wedstrijd van de dag werd echter gespeeld door Merckx,  die zijn Belgische landgenoot Lauric Jean met 3-1 aftroefde. Jean pakte de eerste game nog met 11-5, maar verloor de tweede game met 16-14, en moest vervolgens toezien hoe Merckx steeds beter in de wedstrijd kwam en de winst pakte (11-8 en 11-6). Jean was zichtbaar geïrriteerd door de sterke tegenstand. Mopperend werkte hij zich door de partij heen. Het leverde hem een terechte gele kaart op nadat hij zijn ergernis botvierde op de tafel. Beste man aan de kant van Hilversum was Martin Khatchanov, die ongeslagen bleef door overwinningen op Merckx en Vermaas. Beide teams konden na afloop leven met de puntendeling. Met een tweede (Hilversum) en derde plek (Scylla) lonken voor beide teams immers de play-offs.

De vrouwen van Scylla reisden zondag af naar Heerlen, en moesten na afloop met lege handen terug. Kim Hergelink, Esmee van Marwijk en Marie Depuydt deden wat ze konden maar het krachtsverschil was tegen de koploper van de eredivisie te duidelijk. En dat is geen schande. Plaatsing voor de play-offs is dit seizoen voor het team dan ook niet reëel. Het team staat vast op de zesde plek en zal naar verwachting ook na afloop van de competitie op die plek terug te vinden zijn. De 0-6 nederlaag veranderde daar weinig aan.

Op de foto van Wim de Leeuw: Jasper Merckx speelde dit weekeinde alleen tegen Hilversum.