In de mannen-eredivisie kregen de tafeltennissers van Scylla zondag koploper Taverzo op bezoek. Een lastige wedstrijd uiteraard, waarbij de bezoekers ook nog eens vlot op voorsprong kwamen. Laurens Tromer, de nummer 1 van Nederland, had in de openingswedstrijd weinig moeite met Olivier Altenburg. Het was Kim Vermaas, die Scylla meteen weer in de wedstrijd bracht door van het jeugdige talent Gabrielus Camara te winnen.

Kazeem Nasiru zette vervolgens Scylla op een verdiende 2-1 voorsprong door een 3-0 overwinning op Jochem de Hoop. Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Opvallend was vooral de nederlaag van Altenburg, die weinig in te brengen had bij Camara. Vervolgens kwam dan het treffen tussen twee tot dan toe nog ongeslagen spelers in de eredivisie: Nasiru en Tromer. Na afloop van een wedstrijd op hoog niveau was het Tromer die de strijd in zijn voordeel besliste (1-3) en dus nog steeds zijn ongeslagen status mag koesteren. Wie dat ook mag is Kim Vermaas. Zij versloeg in de slotwedstrijd De Hoop in vijf games, waarbij de slotgame duidelijk naar Scylla ging (11-6).

Met het gelijkspel konden beide teams tevreden zijn. Taverzo hield de koppositie in de eredivisie in handen en Scylla veroverde de tweede plek. Beide teams hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 3, Hilversum.

VROUWEN
De vrouwen van Scylla verloren op de tafel ernaast hun wedstrijd tegen VTV met 2-4. De twee Leidse punten werden gescoord door Esmee van Marwijk en Marie Depuydt. Beiden wonnen van de Chinese Xijin Zheng. Opvallendste feit was de eerste verlieswedstrijd van Esmee van Marwijk. Ze kwam tegen Sanne de Hoop wel met 2-1 in games voor, maar moest vervolgens toezien hoe De Hoop alsnog de wedstrijd in vijf games pakte. De overige wedstrijden gingen naar VTV bij wie Jingheng Zhang zowel van Depuydt als van Kim Hergelink wist te winnen. Ondanks de kleine nederlaag handhaaft Scylla zich op een mooie de vierde plek, met twee punten voorsprong op het Limburgse Westa.

Op de foto van Wim de Leeuw: de in de eredivisie mannen nog altijd ongeslagen Kim Vermaas.