De vrouwen van Scylla hebben net naast de Nederlandse titel gegrepen in de najaarscompetitie van 2021. Favoriet VTV uit Nieuwegein moest in een zinderende finale tot het gaatje gaan om de 4-3 zege uit het vuur te slepen.
Op voorhand werd gedacht dat de kansen op winst tegen de voormalig Chinees jeugdkampioene minimaal zouden zijn. De ijzersterke routinier Dong Li bleek inderdaad voor zowel Marie Depuydt als Esmee van Marwijk niet te verslaan. Beide Leidse dames verloren met 3-0.
Van Marwijk had in haar eerste partij al laten zien dat haar spel nog steeds een stijgende lijn vertoont. Verdedigster Vera van Boheemen speelde een sterke partij, maar de Leidse wachtte geduldig af en zocht de aanval wanneer het kon. De partij, met een aantal schitterende rally’s, eindigde in een 3-1 overwinning en zorgde voor 1-1 (Depuydt verloor de openingswedstrijd van Dong Li).
De grootste verrassing van de dag viel in de derde wedstrijd te noteren. Maaike van de Pavoordt verloor de eerste game met 11-7 van De Hoop en stond in de tweede game met 10-7 achter. De verwachte nederlaag leek aanstaande, maar met fantastisch aanvalsspel wist Van de Pavoordt de wedstrijd te keren. De tweede game won ze met 14-12, evenals de derde game. Game vier ging ruim naar De Hoop, maar in game 5 schitterde de speelster van Scylla: 11-7 en een 2-1 voorsprong voor de Leidse club.
Na de pauze volgde de verwachte nederlaag van Van Marwijk tegen Dong Li met een 2-2 tussenstand tot gevolg. In de vijfde partij moest ook Depuydt passen tegen De Hoop.
Van de Pavoordt moest de zesde wedstrijd tegen Van Boheemen dus winnen om Scylla in de race te houden. Dat lukte, na een geweldig gevecht sleepte zij de overwinning binnen (12-10 in de vijfde game).
Dit betekende dat de dubbel de beslissing moest gaan brengen. Van Marwijk en Van de Pavoordt traden daarin aan tegen het duo Dong Li en De Hoop. Na twee gewonnen games boog het Leidse duo alsnog met 3-2.
(Tekst Hans van Marwijk)
(Foto NTTB)