In het Scylla Tafeltenniscentrum stond afgelopen zondag een kraker op het programma: In de play-downs van de eredivisie streden Scylla en Scyedam voor een plek in de eredivisie. Na de winst van Scyedam afgelopen week moest er ditmaal door Scylla gewonnen worden om een beslissingswedstrijd a te dwingen.

De wedstrijd begon goed voor Scylla. Gerard Bakker jr. zette Scylla op voorsprong door met 12-10 de vijfde en beslissende game van Nermin Smajic te winnen. De partij kwam uiteindelijk door een foutservice van Smajic ten einde. De wedstrijd erop leek Scylla door te stoten. Olivier Altenburg pakte de eerste twee games en stond met 10-8 in de derde op matchpunt tegen Thomas Baart. Deze wist de partij echter alsnog knap om te draaien. Hij pakte alsnog de game en daarna zelfs de partij.

Daarna was het toch weer de beurt aan Scylla. Merijn de Bruin versloeg – alweer in vijf games – Emanuel Martins Ferreira, zodat Scylla nog maar één punt nodig had. Dat punt kwam er echter niet. Na de winst van Baart op Gerard Bakker was het uiteindelijk Smajic die het winnende punt voor Scyedam op het scorebord bracht. In een thriller versloeg hij Altenburg met 12-10 in de beslissende vijfde game: 2-3

Een knappe prestatie van Scyedam, maar een bittere pil voor Scylla, dat nu in de play-downs aan de bak zal moeten tegen Westa of Hercules. Na twee wedstrijden staat het tussen die teams gelijk zodat een derde duel daar de beslissing moet brengen.

Eerder op de dag deed het vrouwenteam van Scylla in Roelofarendsveen wel goede zaken door in de play-downs de uitwedstrijd tegen De Treffers eenvoudig met 3-0 te winnen.

Marie Depuydt zette de toon en pakte de openingswedstrijd tegen Coco Anthonissen zonder een game te verliezen. Daarna was het de beurt aan Esmee, die eveneens eenvoudig Marjan Kret versloeg. Het winnende punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Na de openingsgame verloren te hebben van Nancy Koopman-Tsai (11-9) pakte ze de daarop volgende games. Hiermee verwierf het team zich een uitstekende uitgangspositie voor de return, die aanstaande zondag om 13.00 in Leiden verspeeld zal worden. Bij winst is handhaving in de eredivisie namelijk een feit.

Op de foto van Wim de Leeuw: Gerard Bakker in actie tegen Nermin Smajic.