In de eredivisie haalden de tafeltennissers van Scylla dit weekend flink uit. In Terborg versloeg het herenteam hekkensluiter Hercules met 6-0. Scylla schoot uit de startblokken door 3-0 winst van Merijn de Bruin op Jelle Bosman, een voorbeeld dat direct gevolgd werd door Gerard Bakker Jr. (op de foto van Wim de Leeuw) met een 3-0 overwinning op Herm Aalders. In de partijen die volgden bood Hercules beduidend meer tegenstand. Kim Vermaas kwam zelfs met 2-0 in games achter tegen Jurgen Pastoors, maar wist dit knap om te buigen door de volgende drie games te winnen.

Na de pauze hervatten de ploegen de strijd met alweer een spannende vijf-setter. Bakker wist ternauwernood het punt binnen te halen met 11-9 winst in de beslissende game. Daarna leek het verzet van Hercules gebroken. De Bruin won met 3-1 van Pastoors, en Vermaas pakte het zesde punt voor Scylla tegen Aalders.

Vermaas was na afloop goed te spreken: “Natuurlijk! Het is wel lekker om met 6-0 te winnen, en persoonlijk is dit ook weer een opsteker na toch een wat mindere periode”. Door de overwinning klimt de ploeg uit Leiden naar de vijfde plek, waar een vierde plek uiteindelijk nodig is om de play-offs in de eredivisie te halen. Met nog vier wedstrijden te gaan neemt de spanning toe. Komende zondag (18 februari) ontvangt Scylla in eigen huis Scyedam. Aanvang 13.00 uur.