Een ruime voorsprong in de eredivisie biedt nog geen garantie in de play-downs. Daar kwamen de mannen van Scylla zondag achter in hun wedstrijd tegen Scyedam. Terwijl Scylla in de reguliere wedstrijden tweemaal won en met 13 punten voorsprong drie plaatsen hoger eindigde, was het ditmaal Scyedam dat aan het langste eind trok. Op zich is er geen man overboord omdat er nog de thuiswedstrijd wacht, maar een tegenvaller was het natuurlijk wel.

Van onderschatting was geen sprake. Scylla was immers op de hoogte van de kracht van de ploeg uit Schiedam. Wanneer kopman Nermin Smajic het op de heupen krijgt is het team voor iedere club een gevaar. En op z’n heupen kreeg Smajic het. In de openingswedstrijd kwam Gerard Bakker Jr. zelfs met 10-4 voor in de eerste game, maar was het een ontketende Smajic die de game naar zich toetrok, en daarna zelfs zijn team op 1-0 zette. Toen Thomas Baart vervolgens in vijf games Merijn van Bruin de baas was het duidelijk dat het moeilijk zou worden voor de Leidenaars.

Olivier Altenburg (op de foto van Wim de Leeuw) bracht de spanning in de wedstrijd terug door een eenvoudige 3-0 op Emanuel Martins Ferreira. Daarna was het toch weer uitblinker Smajic die met zijn winst op De Bruin de overwinning voor Scyedam veilig stelde. Komende zondag is de return bij Scylla. Bij winst voor de thuisclub wacht dan een derde en beslissende wedstrijd.

De vrouwen van Scylla hadden het zondag in eigen huis een stuk eenvoudiger. Tegenstander Taverzo kon net als eerder in de competitie geen vuist maken. De 6-0 overwinning werd ter kennisgeving aangenomen, hoewel Marie Depuydt toch nog even tot het uiterste moest gaan om tegen Inge van de Gaag een 2-0 achterstand in games om te buigen naar een overwinning. Kim Hergelink en de licht geblesseerde Esmee van Marwijk kwamen niet echt in de problemen. Komend weekend beginnen ook voor de vrouwen de play-downs. Tegenstander is dan De Treffers uit Roelofarendsveen.  De verschillen in de vrouweneredivisie zijn echter zo groot dat handhaving voor Scylla geen probleem mag zijn.