In de eredivisie bij de mannen boekte Scylla een belangrijke overwinning. Na de 4-2 winst van afgelopen week op Salamanders, haalde Scylla in Hazerswoude keihard uit. Tegenstander Avanti werd in eigen huis met 1-5 aan de kant gezet.

Kim Vermaas zette Scylla in de eerste partij op het goede spoor door winst op Ruan Greyling. Greyling won wel de eerste game, waardoor het thuispubliek even hoop kreeg. De volgende games waren echter voor Vermaas die uitstekend spel liet zien. Kazeem Nasiru had vervolgens weinig moeite met oud-Scyllaan Simon Goessens. Toen ook Gerard Bakker Jr. met 3-1 won van Frank Hollak was het voor iedereen duidelijk dat Avanti aan het kortste eind zou trekken.

Na de pauze zette Scylla de goede lijn door. Nasiru (3-0 winst op Greyling) en Vermaas (3-0 winst op Hollak) maakten er vlotjes 5-0 van. Goessens redde de eer voor Avanti door een 3-1 winst op zijn oud-teamgenoot Bakker. Door deze winst klom Scylla naar de tweede plek, met 9 punten uit twee wedstrijden.

Vrouwen

De vrouwen van Scylla reisden voor hun eredivisiewedstrijd – zonder de zieke Marie Depuydt – af naar Wessem. Een belangrijke wedstrijd, aangezien tegenstander Westa een concurrent is voor de play-offs. Die zijn weliswaar nog ver weg, maar op de weg ernaartoe telt elk punt. Uiteindelijk deelden de teams de punten, een gelijkspel dat waarschijnlijk door beiden als een goed resultaat gezien kon worden.

Voor Scylla bleef Esmee van Marwijk (foto: Wim de Leeuw) ongeslagen door zowel Emma van der Zanden als Karlijn van Lierop met 3-1 te verslaan. Isabelle Tegelaar speelde goed, maar moest toch buigen voor Van Lierop en Anna Peters. Het derde Scylla-punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Na verlies tegen Peters (1-3) draaide Hergelink de rollen om in haar wedstrijd tegen Van der Zanden. In een spannende pot bleef ze net aan de goede kant van de score (10-12, 12-10, 5-11, 11-13).