In de eredivisie tafeltennis gingen de mannen van Scylla dit weekend op bezoek bij Tempo-Team in Amsterdam. Gezien de posities op de ranglijst lag een overwinning voor Scylla in de lijn der verwachting. Toch kwamen de Leidenaars niet verder dan een gelijkspel.

Voor Scylla toonde Kazeem Nasiru (foto) andermaal zijn waarde door met zowel Yana Timina als Elwin Huiden met ruime cijfers te verslaan. Het derde punt voor Scylla kwam van Jasper Merckx, die ook al weinig moeite had met Timina. Tegen de Amsterdamse kopman Mark Smith haperde de motor echter bij een 2-1 voorsprong in games terwijl Smith juist het gaspedaal indrukte. De laatste games waren dan ook duidelijk in het voordeel van de Brit.

Gerard Bakker Jr. was in zijn wedstrijden minder gelukkig. Hij verloor zowel van Smith als van Huiden, waarbij vooral de  nederlaag tegen de laatste verrassend was. Met zijn eerste winst in de eredivisie droeg Huiden bij aan het gelijkspel dat vooral door Tempo-Team gekoesterd werd.

Toch steeg Scylla door de puntendeling een plekje op de ranglijst. Het team staat nu op een mooie tweede plaats, met twee punten voorsprong op Hilversum dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide teams treffen elkaar over twee weken in een wedstrijd die meer duidelijkheid moet bieden over de onderlinge krachtsverhoudingen.

Op de foto van Wim de Leeuw: Kazeem Nasiru boekte twee overwinningen.