De vrouwen van Scylla zijn aan een sterke opmars bezig. Dit weekend steeg het team door een 0-6 overwinning op Vriendenschaar naar de vierde plek in de eredivisie tafeltennis. Het werd in Gouda een eenzijdige wedstrijd. Kim Hergelink, Esmee van Marwijk en Marie Depuydt waren hun tegenstandsters op alle fronten de baas.

De spannendste wedstrijd werd gespeeld door Marie Depuydt. Tegen Elle Cillessen kwam de Leidse met 0-2 in games achter, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd om de beslissende vijfde game vervolgens gedecideerd met 11-3 te pakken. De overige wedstrijden resulteerden allemaal in eenvoudige overwinningen voor Scylla. Kopvrouw Kim Hergelink kampte met een flinke verkoudheid, maar dit weerhield haar niet om haar wil aan haar tegenstandsters op te leggen. Ook Esmee van Marwijk kwam in Gouda niet in de problemen. Van Marwijk heeft een spel ontwikkeld dat voor veel tegenstandsters een tempo te hoog ligt. Ook dit weekend bleek dit voldoende voor twee overwinningen.

Op de 0-6 winst was dus weinig af te dingen. Doordat de overige eredivisieteams dit weekend niet in actie kwamen steeg Scylla flink op de ranglijst. Het team staat nu vierde met één punt meer dan SKF en vier punten boven Westa. Beide teams hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan Scylla. Komend weekend wordt de competitie even onderbroken voor het Nederlands Kampioenschap in Zwolle.

Op de foto van Wim de Leeuw: Marie Depuydt, die vijf games nodig had voor haar zege  op Elle Cillessen.