De eredivisie tafeltennis is weer van start gegaan. Ondanks dat het eerste mannenteam van Scylla zich heeft teruggetrokken uit de eredivisie wordt Leiden nog steeds vertegenwoordigd op het hoogste niveau in de vrouwencompetitie. Na een lange (corona)pauze trapten de Scylla-vrouwen het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen het sterke Dozy Den Helder. Te sterk voor de Leidse ploeg, die met 0-6 verloor.

Marie Depuydt mocht namens Scylla het spits afbijten tegen Nederlands kampioene Shuohan Men. Die bleek een maatje te groot te zijn voor de Leidse verdedigster, waardoor Scylla snel achter kwam. In de tweede wedstrijd debuteerde Maaike van de Pavoordt namens Scylla tegen de sterke Ana Gogorita. Ook in deze wedstrijd was het de bezoeker die de wedstrijd won met ruime cijfers. In de derde wedstrijd wist Esmee van Marwijk het Yoeke Gunsing iedere game lastig te maken maar in de pauze stond er een 0-3 achterstand op het bord.

Ook na de pauze kon Scylla het tij niet keren. Ondanks dat er nog knap een paar games werden afgepakt van de bezoekers, lukte het de Scyllanen niet om een wedstrijd te winnen. De eredivisie werd dus gestart met een 0-6 nederlaag. Maar komend seizoen zijn er toch mogelijkheden om de play-offs te behalen als er in de komende weken van de eigen concurrenten wordt gewonnen.

Op de foto van Wim de Leeuw: Esmee van Marwijk, die het Yoeke Gunsing behoorlijk lastig maakte.