Het mannenteam van Scylla heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs niet voor een sensatie kunnen zorgen. In eigen huis verloor het team met 0-3 van Taverzo. De ploeg uit Zoetermeer speelde met de drie buitenlandse spelers Padasak Tanviriyavechakul (Thailand), Jakub Folwarski (Polen), David McBeath (Engeland) en was daarmee een maatje te groot.

Toch zat Kazeem Nasiru in de openingswedstrijd tegen Tanviriyavechakul dicht bij een overwinning. In de eerste game kwam hij snel op een flinke achterstand. Bij een stand van 1-8 kwam hij echter terug om de game zelfs met 14-12 te pakken. Een huzarenstukje! Het was de opmaat voor een partij op zeer hoog niveau. Tanviriyavechakul is gezegend met een flitsende forehand en backhand. Met de pressie en aanvalskracht van Nasiru resulteerde dat in een topduel waarbij de spelers elkaar weinig toegaven. Tanviriyavechakul pakte de tweede game (7-11), maar Nasiru sloeg gelijk terug (11-9). De laatste games kreeg Tanviriyavechakul meer vat op het spel van Nasiru, en pakte daarmee het eerste punt voor Taverzo.

Kim Vermaas speelde vervolgens een knappe partij tegen Folwarski. Een lastig te bespelen speler, die verdedigend spel afwisselt met woeste aanvallen, en soms een fluwelen passeerslag. Vermaas  deed wat ze moest doen: ze varieerde, viel aan, maar uiteindelijk moest ze toch haar meerdere erkennen. In de slotwedstrijd kwam Gerard Bakker in actie. Hij speelde in de plaats van de geblesseerde Olivier Altenburg. Bakker speelde goed, maar zijn tegenstander Mcbeath maakte weinig fouten, en bleek net wat vaster. De tweestrijd tussen Taverzo en Scylla – de winnaar plaatst zich voor de finale – krijgt over twee weken een vervolg in Zoetermeer. Ondertussen zal Kim Vermaas uitkomen op het WK in Boedapest.

Het publiek in het Scylla Tafeltenniscentrum had zondag gelukkig ook genoeg reden tot vieren. Het eerste vrouwenteam verzekerde zich door een  overwinning op Vriendenschaar wederom van een plek in de eredivisie. Op zaterdag won het team al de uitwedstrijd in Gouda al met 0-3. In eigen huis voegde het team daar een 3-1 overwinning aan toe. Marie Depuydt zette Scylla vlotjes op voorsprong tegen Romy Gielings (11-5, 11-3 11-6). Elle Cillessen bracht echter Vriendenschaar meteen weer terug in de wedstrijd door een knappe overwinning op Kim Hergelink. Daarna was het gebeurd. Esmee van Marwijk won eenvoudig van Marion van Leeuwen, en Depuydt maakte het beslissende punt tegen Cillessen. Leiden zal dus ook komend jaar verzekerd blijven van toptafeltennis, bij de vrouwen en bij de mannen. Met twee teams in de eredivisie neemt Scylla ook komend jaar een unieke positie in in Nederland.

Op de foto van Wim de Leeuw: Kazeem Nasiru in actie tegen Padasak Tanviriyavechakul