Nu de tweede helft van het seizoen is aangebroken staan de wedstrijden in de eredivisie tafeltennis steeds meer in het teken van plaatsing voor de play-offs. Welke teams plaatsen zich bij de beste vier en gaan strijden voor het kampioenschap? De vrouwen van Scylla deden dit weekend in ieder geval goede zaken door de 6-0 winst op De Treffers. Daarmee kwam het team gelijk met concurrent SKF en deelt het daarmee nu de vierde plek. Scylla kwam in eigen huis geen moment in gevaar. Daarvoor was de tegenstander ook te zwak. Esmee van Marwijk, Marie Depuydt en de jarige Kim Hergelink (ze werd 18, FOTO) wonnen hun partijen vrij eenvoudig, en kunnen zo op de ranglijst weer naar boven kijken nu het gat met SKF gedicht is.

Op de tafel ernaast waren de rollen omgedraaid. Daar speelden de mannen en was het Scylla dat achter de feiten aanliep. Tegenstander DTK ‘70, de nummer twee van de competitie, dicteerde het spel en ging uiteindelijk huiswaarts naar Klazienaveen met een 6-0 overwinning op zak. De enige Leidse speler met kansen op een overwinning was Olivier Altenburg. Tegen zowel Koen Hageraats en Barry Wijers was hij er dicht bij. In beide gevallen moest hij echter na de volle vijf games zijn tegenstander feliciteren. Vooral in de slotwedstrijd tegen Wijers lagen er kansen. In de vierde game had Altenburg zelfs drie matchpoints die hij niet wist te verzilveren. Jammer, want hij speelde uitstekend. In de slotgame kwam hij na een 1-7 achterstand terug tot 9-9 waarna het toch de koelere Wijers was die er met de winst van doorging.

Op de ruime overwinning van DTK ’70 viel verder weinig af te dingen. Kim Vermaas en Merijn de Bruin schoten in hun wedstrijden duidelijk te kort. Er is nu een wondertje nodig voor het team om zich nog te plaatsen voor de play-offs. De achterstand op de nummer vier, Salamanders, lijkt met 10 punten daarvoor echter te groot.