In de eredivisie tafeltennis was de opdracht voor het damesteam van Scylla eenvoudig. Er moest gewonnen worden. Na afloop was de conclusie helder: Missie volbracht. In het Scylla Tafeltenniscentrum was de wedstrijd tegen De Treffers in 3 kwartier gespeeld. Het was een ongelijke strijd die met 3-0 in het voordeel van Leidse ploeg eindigde. Daarmee kwam een zelfde score als een week eerder op het bord, met als resultaat dat Scylla ook komend jaar weer eredivisie speelt.

Esmee van Marwijk won de openingswedstrijd vrij eenvoudig van Coco Antonissen (11-6, 11-3, 11-4). Nadat vervolgens ook Marie Depuydt met 3-0 won van Marjan Kret (11-8, 11-8, 11-9) was het de beurt aan Kim Hergelink (foto). In de mooiste wedstrijd van de dag versloeg de jonge aanvalster Maaike Dekkers met 3-1 (10-12, 11-8, 11-7, 13-11).

Het was een mooie afsluiter van een toch al uitstekend weekend voor Scylla. Zaterdag kon het immers ook al in eigen huis genieten van het tweede mannenteam dat met 13 punten voorsprong promoveerde naar de eerste divisie. Een knappe prestatie. De 8-2 overwinning liet nog eens zien dat het team dit seizoen met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Joost van Santen bleef ongeslagen; Michiel van Dijk en Joey Boekkooi pakten elk twee potten. Teamgenoten Martin van Rijn en Thomas Bénit bleven dit weekend aan de kant.

Het wachten is nu op de ontknoping in de eredivisie voor mannen. Op 13 mei moet het mannenteam van Scylla aan de bak in de play-downs van de eredivisie. De tegenstander is nog niet bekend. Westa en Hercules zouden zondag hun beslissingswedstrijd spelen maar door familieomstandigheden is die wedstrijd verplaatst naar 29 april. De verliezer treft Scylla. Ondertussen kijkt de succesvolle vereniging uit naar het optreden van Kim Vermaas. Vanaf 29 april neemt zij deel aan het WK voor teams in Zweden. Nederland opent daar met de wedstrijd tegen Noord-Korea.