De tafeltennissters van Scylla hebben zich zaterdag alsnog verrassend weten te plaatsen voor de play-offs van de eredivisie.
De 5-2 overwinning bij Tanaka in Etten-Leur bleek uiteindelijk ruim voldoende voor de vierde plek in de eindrangschikking. Scylla en concurrent Westa stonden weliswaar gelijk, maar de wedstrijd van Westa vorige week tegen VTV was uitgesteld naar afgelopen vrijdag waardoor de Limburgsen nog een wedstrijd tegoed hadden. Toen vrijdagavond de uitslag bekend werd (7-0 voor VTV), gloorde er weer hoop bij de Leidse ploeg.
Zaak was om zelf in ieder geval te winnen bij hekkensluiter Tanaka. Dat lukte. Marie Depuydt had in de eerste partij haar handen vol aan routinier Sophie Dijkers. De vijfde game moest de beslissing brengen en die ging ruim naar Depuydt.
Haar tweede overwinning, tegen Julia Janssen, was een stuk overtuigender. Dat gold ook voor de twee 3-0 zeges van Esmee van Marwijk op Dijkers en Janine Snoep.
Van Marwijk en Depuydt wonnen samen ook de dubbel. Toen bleek dat concurrent met 5-2 bij DHC had verloren, was plaatsing voor de play-offs een feit.
De Leidse dames mogen volgende week in de halve finale op bezoek bij kampioenskandidaat Dozy Den Helder.
(Tekst: Hans van Marwijk)
(Foto: Wim de Leeuw )