In de eredivisie was het zondag weer Super Sunday bij Scylla. De kenners weten wat dat betekent: Beide eredivisieteams spelen dan thuis. Een buitenkansje uiteraard voor de tafeltennisliefhebber.

De mannen van Scylla stelden niet teleur en pakten een belangrijke 4-2 overwinning. Tegen Scyedam kwam het team direct op voorsprong door de ingecalculeerde overwinning van Merijn de Bruin op Emanuel Martins Ferreira. De daarop volgende nederlaag van Gerard Bakker was dit duidelijk niet. Een sterk spelende Thomas Baart bracht toch enigszins onverwacht Scyedam met een 3-1 overwinning terug in de wedstrijd. In de wedstrijd daarna ging het aanvankelijk gelijk op tussen Olivier Altenburg en Nermin Smajic, maar de slotgame was toch overduidelijk voor Altenburg (11-2). Na de pauze was het nog even billen knijpen voor het thuispubliek. De Bruin verloor de eerste games tegen Baart, maar zette daarna orde op zaken met 11-5, 11-2 en 11-7.

Maar op het moment dat het thuispubliek verwachtte dat het team zou doordrukken haperde de motor toch even. Altenburg verloor met 3-0 van Martins Ferreira. En niet alleen dat, hij liep daarbij ook nog eens op tegen een gele kaart wegens praten tegen de tegenstander. Een kostbare kaart aangezien het een schorsing van een wedstrijd tot gevolg kan hebben. Met de overwinning van Bakker op Smajic kwam het uiteindelijk allemaal toch nog goed voor Scylla. De overwinning zorgt ervoor dat het team de vijfde positie op de ranglijst stevig in handen houdt.

De vrouwen van Scylla stonden ondertussen tegenover de heersend kampioen en nummer 1 van eredivisie. Dozy Den Helder was op volle oorlogssterkte naar Leiden gekomen. Met Kim Vermaas in de geledingen vocht Scylla voor wat het waard was. Scylla kwam dan ook dankzij Vermaas op voorsprong. De wedstrijd tegen Shuo Han Men was lang spannend maar in de slotgame toonde Vermaas zich met 11-4 duidelijk de beste.

De volgende partijen waren echter allemaal voor Den Helder,dat derhalve met 1-5 won. Niet dat het niet spannend was. Integendeel! Twee wedstrijden gingen met slechts minimaal verschil naar Den Helder. Vermaas verloor nipt met 13-15 in de beslissende vijfde game van de zeer sterk spelende Ana Gogorita, die eerder ook al een game tegen Kim Hergelink had moeten afstaan.

En wat te denken van Esmee van Marwijk? De jonge Scylla-speelster blijft zich razendsnel ontwikkelen en begint nu ook de toppers van Nederland uit te dagen. Shuo Han Men moest tot het uiterste gaan, en won nog maar ternauwernood met 12-10 in de beslissende game.

Ook de vrouwen van Scylla staan nu vijfde, maar met de wedstrijd tegen SKF, de nummer vier van de competitie, nog voor de boeg is plaatsing voor de play-offs binnen handbereik. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Veenendaal.

Op de foto van Wim de Leeuw: Kim Vermaas, die knap won van Shuo Han Men.