De waterpolosters van ZVL Tetteroo zijn het seizoen perfect begonnen. Werd vorige week de eerste wedstrijd gewonnen bij landskampioen UZSC, zaterdag werd in eigen bad een andere grote rivaal van de laatste jaren, Widex GZC Donk, geklopt: 11-8. De ploeg uit Gouda had de eerste twee wedstrijden gewonnen en weet nu dus wat ZVL van plan is…

Het opvallendst was zaterdag in De Zijl natuurlijk de terugkeer van ex-international Biurakn Hakhverdian, die vier jaar geleden afscheid nam van het topwaterpolo bij ZVL, maar nu het bad indook alsof ze nooit was weggeweest. Twee doelpunten maakte ze meteen ook maar bij haar terugkeer te midden van een aantal vrouwen die ze nog goed kende uit het verleden. Iefke van Belkum bijvoorbeeld, Marianne de Groot en Marloes Cabout.

De geroutineerde ploeg van ZVL Tetteroo speelde andermaal een goede wedstrijd, waarin via De Groot een voorsprong werd genomen en er nooit een achterstand op het scorebord zou staan. Na De Groot zorgden Van Belkum, Hakhverdian en Cabout voor de volgende doelpunten, waarna de jonge garde (Kitty Lynn Joustra -2- en Rozanne Voorvelt) de voorsprong keurig verdedigde. Even werd het spannend en zelfs 7-7, maar Hakhverdian zorgde aan het einde van de derde periode toch weer voor een gunstige stand. De Groot en Cabout trokken het gaatje met GZC Donk wat verder open (10-7), waarna Malissa van Rijn de kers op de taart mocht plaatsen.

ZVL Tetteroo-GZC Donk 11-8 (1-1, 3-2, 4-4 en 3-1).
Doelpunten ZVL: De Groot 2, Hakhverdian 2, Cabout 2, Joustra 2, Van Belkum, Voorvelt en Van Rijn.

DE ZIJL

De mannen van De Zijl leken eigenlijk probleemloos af te stevenen op een overwinning tegen Schuurman BZC. Door onder andere vijf doelpunten van Tom Nederend was het op driekwart van de wedstrijd 12-8. Zo’n stand moet over de meet getrokken kunnen worden, maar dat gebeurde niet. De Zijl scoorde in de laatste acht minuten niet meer en BZC deed dat vier keer. Daardoor kwam er geen winnaar uit het water van zwembad De Zijl: 12-12.

Na de openingstreffer van de ploeg uit Borculo heerste De Zijl in de wedstrijd. Tom Nederend maakte gelijk en daarna was er alleen bij 3-3 nog evenwicht. Verder was er steeds een voorsprong voor de Leidse ploeg. Nederend was prima op schot en lekker waren ook de twee doelpunten van de jeugdige Niek van Gent.

Als BZC een beetje in de buurt kwam dan scoorde De Zijl. In het derde kwart bijvoorbeeld gebeurde dat door Van Gent, Nederend (2) en ook Roeland Spijker. Maar ja, dan moet er altijd nog een vierde periode worden gespeeld. Maar met een voorsprong van vier doelpunten… Nee dus! BZC maakte eerst 12-9 en kwam even daarna binnen vier minuten door met drie treffers. De laatste betekende 12-12 en daar bleef het bij.

De Zijl-Schuurman BZC 12-12 (4-3, 4-2, 4-3 en 0-4)
Doelpunten De Zijl: Nederend 5, Van Gent 2, Maklari, Haasnoot, Van Ruiten, Qachach en Spijker.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Iefke van Belkum wordt op de huid gezeten door Kahly Kruisinga.