Het toernooi om de nationale waterpolobeker zal het verder, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, zonder Leidse inbreng moeten stellen. De mannen van ZVL-1886 verloren dit weekeinde twee keer van AZC Alphen en de vrouwen moesten zaterdag in De Zijl met 7-11 de winst aan Het Ravijn laten. Er is nog een theoretische kans op het bereiken van de halve finales, maar dan moet er op 1 december in Nijverdal bij de return een klein wonder gebeuren.

De mannenploeg van Niels Joor verloor vorige week ook al de competitiewedstrijd van AZC en de Alphense formatie bewees zaterdag en zondag op dit moment een maatje te groot te zijn voor de Leidenaars. In de thuiswedstrijd was het eigenlijk al na acht minuten een gelopen koers. Aan het einde van de eerste periode stond en een tussenstand van 1-6 op het scorebord en dan mag je gerust spreken van een dreun. Bij de rust was het 2-9.

In de tweede helft ging het wel beter, maar de achterstand was natuurlijk te groot om nog te kunnen terugkomen in de wedstrijd. Ook het derde kwart ging verloren (2-4), voordat ZVL iets kon terugdoen: 5-2. Eindstand daardoor 9-15.

Zes doelpunten goedmaken in een uitwedstrijd bleek uiteraard een te zware opdracht voor de mannen van Joor. Sterker nog het verschil met AZC was ook dit keer zes doelpunten: 11-5.

ZVL-AZC 9-15 (1-6, 1-3, 2-4 en 5-2).
Doelpunten ZVL: Adam Maklari 2, Tim van der Meer 2, Mark Visser, Eric Verdoes, Dave Spijker, Stan van Ruiten en Tom Nederend.

AZC-ZVL 11-5 (2-1, 4-0, 4-2 en 1-2).
Doelpunten ZVL: Tim van der Meer, Tom Nederend, David Spijker, Roeland Spijker en Stan van Ruiten.

Vrouwen

De jeugdige vrouwenploeg van ZVL-1886 zal het dit seizoen niet gemakkelijk krijgen. De openingswedstrijd van de competitie werd ruim verloren van GZC Donk en het verdedigen van de vorig seizoen gewonnen beker zal ook niet gaan lukken, tenzij er een wonder gebeurd in de return op 1 december tegen Het Ravijn in Nijverdal.

De ploeg uit het oosten van het land nam zaterdag een dikke optie op de halve finales door met 7-11 te winnen in De Zijl. Tot kort na het begin van de tweede periode, toen Rozanne Voorvelt voor 3-3 tekende, mocht ZVL hopen op een goed resultaat. Het Ravijn sprong vandaar echter naar 3-9 en die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven.

ZVL-Het Ravijn 7-11 (2-3, 1-3, 3-3 en 1-2).
Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Marianne de Groot, Malissa van Rijn, Isis Keijzer, Moran Lindhout en Rolinde Schuijt.

Op de foto van Beeldboot: Tim van der Meer scoorde dit weekeinde drie keer tegen AZC