De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo staan voor een schier onmogelijke opgave om de halve finales van het bekertoernooi te bereiken. Zaterdag werd in Zaandam met 15-8 verloren van De Zaan, dat eind januari in een competitiewedstrijd ook al te sterk was. Komende zaterdag in De Zijl een verschil van zeven doelpunten wegwerken is bijna onmogelijk.

Het begin van de Leidse ploeg in zwembad De Slag was goed. Het eerste kwart werd afgesloten op 3-3 dankzij twee doelpunten van Laura Roels en eentje van Melisa Niskanen. De Finse maakte ook het vierde doelpunt voor ZVL, maar op dat moment had De Zaan al afstand genomen door het tweede kwart te winnen met 4-0.

Niskanen was de enige die scoorde voor de gasten, die halverwege het derde kwart tegen een 11-4 achterstand aankeken. Rozanne Voorvelt en Moran Lindhout scoorden daarna nog wel, maar het verschil was gemaakt: 12-6 aan het einde van de derde periode.

In het laatste deel kon ZVL niet dichterbij komen, zodat de thuisbeurt er wat rooskleuriger uit zou komen te zien. Het werd in die laatste acht minuten 3-2 voor De Zaan, hetgeen dus leidde tot de einduitslag van 15-8.

De Zaan – ZVL-1886 Tetteroo 15-8 (3-3, 4-0, 5-3 en 3-2)
Doelpunten ZVL:
Laura Roels 3, Melisa Niskanen 2, Rozanne Voorvelt, Moran Lindhout en Isis Keijzer.

MANNEN

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo herstelden zich na het pijnlijke verlies bij PSV in Eindhoven. In eigen bad werd met 10-8 gewonnen van De Ham. De uitslag had wat ruimer kunnen uitvallen, want halverwege het laatste kwart werd het 10-5. In de resterende minuten scoorde De Ham nog drie keer, het laatste op 25 seconden van het einde.

ZVL voerde van meet af aan de regie van de wedstrijd na twee openingstreffers van Tom Nederend. De voorsprong bleef daarna steeds in handen van de thuisploeg. Na 6-2, halverwege het tweede kwart, werd het toch weer even spannend, omdat de ploeg uit Krommenie twee keer het net vond.

In het derde deel gooide ZVL de wedstrijd in het slot. Via het tweede doelpunt van Eric Verdoes, het derde van Tom Nederend en een van Jasper Haasnoot werd het 10-5 en waren de punten in feite binnen. Dat het nog 10-8 werd was alleen van belang voor het doelsaldo van het nu weer op plaats zes staande ZVL.

ZVL-1886 Tetteroo – De Ham 10-8 (4-2, 3-2, 2-0 en 1-4)
Doelpunten ZVL:
Tom Nederend 3, Eric Verdoes 2, David Spijker, Ruben van Vierzen, Omar Qachach, Mark Visser en Jasper Haasnoot.

Op de archieffoto van Ruud Wormgoor: Eric Verdoes scoorde twee keer tegen De Ham.