ZVL Tetteroo is langs de kortste weg de finales om het landskampioenschap binnengestapt. Na de moeizaam gewonnen eerste wedstrijd tegen UZSC op vrijdagavond in De Zijl (9-8), was er in de tweede wedstrijd – in Utrecht – meer overtuiging. Met name vanaf halverwege de derde periode (7-7) was de nummer één van de reguliere competitie duidelijk de bovenliggende partij. De vier doelpunten in het restant van de derde en in de vierde periode werden door UZSC slechts beantwoord met één treffer, waardoor de eindstand 8-11 werd en het derde duel (thuis) niet meer nodig was.

Vrijdag in eigen bad liep het aanvankelijk allemaal op rolletjes. Met vooral Marianne de Groot aan het kanon werd het na drie kwarten 8-5 en was er geen enkele reden om aan te nemen dat de thuisploeg het nog lastig zou krijgen. Maar dat pakte toch anders uit. UZSC gaf vol gas in het vierde kwart en scoorde drie keer, waardoor het 8-8 werd. Maar gelukkig voor de thuisploeg was daar Marianne de Groot, die haar zesde doelpunt maakte en de eindstand bepaalde op 9-8.

Een dag later in Utrecht gebeurde eigenlijk hetzelfde, al viel de gelijkmaker nu een stuk vroeger. Er was nog anderhalf kwart te spelen toen Sonja Schröder namens UZSC de 7-7 op het scorebord zette. Tot dan was De Zijl duidelijk de betere ploeg. In de eerste periode zorgden Marianne de Groot (2) en Iefke van Belkum voor een 1-3 tussenstand en dat verschil bleef tot de rust. Iefke van Belkum en Rozanne Voorvelt scoorden voor ZVL Tetteroo in de tweede periode.

Na de rust ging het opeens minder en in iets meer dan vijf minuten trok UZSC de stand gelijk en kon ZVL Tetteroo voor voren af aan beginnen. De Leidse ploeg heeft echter al vaker bewezen sterk te kunnen finishen en dat gebeurde ook nu. Marloes Cabout, Iefke van Belkum en Marianne de Groot (foto) met haar negende doelpunt in de halve finales zorgden voor 7-10, waarna Malissa van Rijn voor het slotakkoord zorgde: 8-11.

ZVL-Tetteroo – UZSC 9-8 (3-3, 3-1, 2-1, 1-3)
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 6, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt.

UZSC – ZVL-Tetteroo 8-11 (1-3, 3-3, 3-3, 1-2)
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 3, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Malissa van Rijn, Biurakn Hakhverdian.