Drie dagen na het bekersucces in Den Haag is laagvlieger De Zaan een lastige tegenstander gebleken voor de waterpolosters van ZVL Tetteroo. Pas in het vierde kwart kon de koploper van de eredivisie de nummer voorlaatst van zich afschudden en het duel winnend met 14-9 afsluiten.

Het begin was voortvarend. Met doelpunten van Iefke van Belkum en Rozanne Voorvelt nam ZVL Tetteroo een 2-0 voorsprong. Maar De Zaan kwam terug en na acht minuten was het verschil maar één doelpunt: 3-2. De thuisploeg had het vooral lastig met Lieke Rogge, die in het tweede kwart drie keer scoorde en er verantwoordelijk voor was, dat ZVL Tetteroo bij de rust tegen een achterstand (6-7) aankeek.

Ook in het derde kwart weigerde de ploeg uit Noord-Holland te capituleren, waardoor het bij het begin van het vierde kwart 10-9 was. In de laatste acht minuten deed de koploper wat gezien de status mocht worden verwacht. Iefke van Belkum, Malissa van Rijn, Marianne de Groot en Marloes Cabout scoorden, terwijl keepster Jalou Vanhelsuwé haar doel schoon hield. Daardoor ging er toch nog een ‘normale’ uitslag de boeken in: 14-9.

ZVL Tetteroo speelt zaterdag in Nijverdal tegen Het Ravijn de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. Een gelijkspel is voldoende om de eerste plaats bij het begin van de playoffs veilig te stellen.

ZVL Tetteroo – De Zaan 14-9 (3-2, 3-5, 4-2 en 4-0).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 4, Rozanne Voorvelt 3, Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum 2, Biurakn Hakhverdian en Marloes Cabout.