De waterpoloërs van De Zijl hebben donderdagavond de inhaalwedstrijd in en tegen Amersfoort gewonnen met 11-12. Een belangrijke zege voor de Leidenaars, want de ploeg van coach Ron van der Harst kwam in punten gelijk met Het Ravijn, de tegenstander van aanstaande zaterdag, op plek vier. De ploeg uit Nijverdal heeft een iets beter doelsaldo.

Amersfoort-De Zijl was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de gasten wél heel vaak een voorsprong hadden. Die werd echter nooit groter dan twee doelpunten en dus bleef het tot het laatst spannend in het Amersfoortse Sportfondsenbad. De tussenstanden tonen dat ook aan. Bij de rust was het 5-6 en na de derde periode was het gelijk: 9-9.

Op minder dan twee minuten van het einde leek Menno Dalmijn zijn ploeg definitief in veilige haven te schieten. Zijn treffer betekende 10-12. Maar het was nog even bibberen voor De Zijl, want 58 seconden voor het eindsignaal maakte Amersfoort 11-12. Daar bleef het bij, zodat de Leidse ploeg – met Roeland Spijker als topscorer met drie treffers – de punten meenam naar de Sleutelstad.

Zaterdag gaat De Zijl weer op pad. Dan dus naar Nijverdal voor de ontmoeting met Het Ravijn, een duel met de vierde plaats als inzet.

Amersfoort-De Zijl 11-12 (3-2, 2-4, 4-3 en 2-3).
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 3, Adam Maklari 2, Tim van der Meer 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach, Mark Visser en Menno Dalmijn.