Het ambitieuze AZC had zaterdagavond bij de start van de waterpolocompetitie in de eredivisie geen kind aan De Zijl. In het Alphense bad AquaRijn keken de Leidenaars na drie kwarten tegen een kansloze 10-2 achterstand aan, mede doordat Milos Filipovic namens de thuisploeg op schot was met vier treffers. Daarna namen de roze caps dragende gastheren gas terug, waardoor de uitslag iets draaglijker werd. De Zijl won het laatste kwart met 1-3, maar dat was louter voor de statistieken van waarde.

Toch was coach Ron van der Harst niet ontevreden. ,,Bij AZC hebben ze er veel geld in gestopt. Zij hebben een bredere selectie, zijn fitter en hebben meer ervaring en kwaliteit in het water liggen. Als je dat bekijkt, vind ik onze prestatie niet verkeerd’’, redeneert de Hagenaar.

Hij zag in de zomer drie spelers vertrekken (Sebastiaan Goed, Bart Turk en Dino van Vendeloo) en kreeg op zijn beurt de beschikking over ex-AZC’er Adam Maklari (foto) en de teruggekeerde Tim van der Meer, die stopte als vrouwencoach van ZVL.

Vorig seizoen liep De Zijl in de play-offs een finaleplaats mis door toedoen van de latere landskampioen UZSC. ,,We moeten minimaal hetzelfde niveau kunnen halen’’, vindt Van der Harst. ,,De doelstelling is bij de bovenste vier te komen. Dat zie ik nog steeds heel rooskleurig in.’’

AZC – De Zijl 11-5 (4-1, 2-1, 4-0 en 1-3)
Doelpunten De Zijl: Adam Maklari, Mark Visser, Roeland Spijker en Tom Nederend.

Bron: Leidsch Dagblad