De Zijl Zwemsport heeft de vierde plaats op de ranglijst voorlopig uit handen moeten geven. De Leidse waterpoloërs kwamen thuis tegen Amersfoort niet verder dan een gelijkspel (13-13) en zagen Polar Bears voorbij kruipen. De ploeg uit Ede heeft op de vierde plek (goed voor thuisvoordeel in de eerste ronde van de playoffs) nu twee punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. De Zijl Zwemsport speelt nog tegen GZC Donk, De Ham en SVH.

Tegen Amersfoort leken aanvankelijk de punten in Leiden te blijven. Na een gelijk opgaande start liet de ploeg van Ron van der Harst uit naar 10-5. Dat gebeurde in de laatste fase van het tweede en de beginfase van het derde kwart door treffers van Roeland Spijker, Jasper Haasnoot(2), Omar Qachach, Mark Visser en Tom Nederend.

Maar net zo snel als de voorsprong was veroverd, werd die weer ingeleverd. Van 11-7 werd het in één ruk 11-11. Toch kwam De Zijl Zwemsport nog twee keer op voorsprong. Eerst via een doelpunt van Menno Dalmijn (12-11) en kort daarna via een treffer van Adam Maklary (13-12). Op 53 seconden van het eindsignaal kwam Amersfoort echter weer langszij en hield het kostbare puntje vast: 13-13.

De Zijl Zwemsport – Amersfoort 13-13 (3-3, 4-2, 3-4, 3-4).
Doelpunten De Zijl: Mark Visser 3, Roeland Spijker 2, Jasper Haasnoot 2, Adam Maklary 2, Stan van Ruiten, Omar Qachach, Tom Nederend en Menno Dalmijn.