De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport moeten zaterdagavond in eigen bad een verschil van twee doelpunten wegwerken in de halve finale van het bekertoernooi. Vrijdag verloor de ploeg van coach Ron van der Harst met 10-8 in en van Amersfoort, maar krijgt dus in de return de kans die nederlaag goed te maken.

De Leidse ploeg nam tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, zoals de ploeg officieel te boek staat, via Jasper Haasnoot wel snel een 0-1 voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Nog geen twee minuten later was het 2-1 voor de thuisploeg, die de voorsprong vasthield tot het einde van het eerste kwart.

Heel lang bleef Amersfoort de bovenliggende partij, maar vlak voor het einde van de derde periode gloorde er weer hoop voor de Leidse ploeg, toen Tom Nederend 7-7 op het scorebord zette. Maar winst zat er niet in Mitchell Budding bracht met twee doelpunten de thuisploeg eigenlijk in veilige haven. De Zijl deed nog wat het kon, maar moest met een 10-8 nederlaag de thuisreis aanvaarden.

Zaterdagavond deel 2 van dit bekerduel om 18:00 uur in De Zijl.

Amersfoort-De Zijl Zwemsport 10-8 (3-2, 2-2, 3-3, 2-1).
Doelpunten De Zijl: Adam Maklari 4, Tom Nederend 2 en Jasper Haasnoot 2.