De waterpoloërs van De Zijl hebben vrijdagavond in Borculo de eerste wedstrijd in de kwartfinales van het toernooi om de KNZB-beker met 13-12 verloren van Schuurman BZC. De Leidse ploeg heeft zaterdagavond in De Zijl (18:00 uur) de kans om dat verschilletje weg te poetsen en zich te plaatsen bij de laatste vier.

Het was in Borculo een wedstrijd op het scherp van de snede. De twee ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. De Zijl nam wel een snelle voorsprong via doelpunten van Menno Dalmijn en Adam Maklari, maar even snel was het weer gelijk. BZC won de eerste periode wel met 3-2, maar veel ruimte kreeg de thuisploeg niet. Halverwege de tweede periode bijvoorbeeld zorgde Omar Qachach voor 5-5. De Zijl liep daarna weg naar 5-7 (Tim van der Meer en Adam Maklari), maar ook dat was niet genoeg om met een positief saldo de rust in te gaan, want halverwege was het 7-7.

En het bleef gelijk. Er werd bijvoorbeeld een tussenstand genoteerd van 9-9. |In de slotfase van het derde kwart pakte BZC echter toch weer een kleine voorsprong, waardoor het het laatste deel begon met 11-10. In het laatste kwart scoorden beide ploegen twee keer, zodat er een eindstand van 13-12 op het scorebord kwam te staan. Zaterdag moeten de rollen dus minimaal omgedraaid zijn en er liefst een iets groter verschil in het voordeel van De Zijl aan het wedstrijdformulier worden toevertrouwd.

Beker, eerste kwartfinale:
Schuurman BZC – De Zijl 13-12 (3-2, 4-5, 4-3 en 2-2)
Doelpunten De Zijl: Adam Maklari 4, Roeland Spijker 3, Stan van Ruiten 2, Menno Dalmijn, Omar Qachach en Tim van der Meer.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Adam Maklari, met vier doelpunten topscorer namens De Zijl.