De Zijl Zwemsport heeft de reguliere competitie afgesloten als nummer vier en veroverden daarmee thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. De Leidse waterpoloërs eindigden in punten gelijk met GZC Donk, maar hebben een aanzienlijk beter doelsaldo. Ook onderling is de Leidse ploeg de beste van de twee.

De Zijl Zwemsport sloot zaterdagavond af tegen laagvlieger SVH, dat met een 16-5 nederlaag naar huis werd gestuurd. De Rotterdammers mochten op geen enkel moment aanspraak maken op iets wat ook maar in de buurt kwam van de overwinning. Na het eerste kwart was het al 4-1 en bij de rust was er geen vuiltje aan de lucht: 8-3. Na een derde periode van ‘slechts’ 2-1 gaf de Leidse ploeg nog een keertje gas, won de vierde periode met 6-1 en sloot zo af op 16-5. Tom Nederend, Tim van der Meer  en Omar Qachach konden het niet eens worden over wie topscorer moest worden en maakten allen drie doelpunten.

De Zijl Zwemsport – SVH 16-5 (4-1, 4-2, 2-1, 6-1).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Tim van der Meer 3, Omar Qachach 3, Jasper Haasnoot 2, Mark Visser 2, Stan van Ruiten, David Spijker, Menno Dalmijn.