Het was geen goed weekeinde voor de teams van ZVL-1886 Tetteroo. De vrouwen verloren van Het Ravijn en daarmee de aansluiting met de kopgroep. De mannen kwamen met lege handen terug uit Eindhoven na een nederlaag bij PSV.
De vrouwen van ZVL zitten de laatste weken duidelijk in een dip. Zaterdag werd voor de derde keer op rij verloren. Na nederlagen tegen Polar Bears en De Zaan werd in eigen bad nu ook verloren van koploper Het Ravijn: 10-12.
ZVL keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. De ploeg uit Nijverdal nam onmiddellijk een 0-3 voorsprong en stond die niet meer af. Even werd het verschil  een doelpunt na treffers van Sterre Bijkerk en Melissa van Rijn in het begin van het derde kwart (6-7).
Halverwege die periode was er zelfs even een voorsprong (9-8) na het tweede doelpunt van Iefke van Belkum. Maar Het Ravijn sloeg direct terug (9-11). In de laatste periode scoorden beide ploegen nog een keer, waardoor de punten met 10-12 in de tas gingen richting Nijverdal.
ZVL-1886 Tetteroo – Het Ravijn 10-12 (2-4, 2-3, 5-4 en 1-1)
Doelpunten ZVL: Isis Keijzer 2, Nikki Meijer 2, Sterre Bijkerk 2, Iefke van Belkum 2, Melissa Niskanen en Melissa van Rijn.
MANNEN
Na de prima bekerwedstrijden tegen AZC leek PSV, de nummer voorlaatst in de eredivisie, een ideale tegenstander voor de mannen van ZVL om wat steviger op een play-offplek te komen. Maar het pakte heel anders uit. De Leidse ploeg verloor in Eindhoven, waar de wedstrijd op het ongebruikelijk late tijdstip van vijf voor half tien begon, met 12-6 en zal hard moeten werken om bij de eerste achtste blijven.
Het was vooral het derde kwart dat ZVL pijn deed. PSV liep daarin uit van 4-2 bij de rust naar 10-4. Dat verschil kon in de laatste periode niet meer worden goedgemaakt.
ZVL is nog zesde, maar de voorsprong op de nummers 8 en 9 is nog slechts twee punten.
PSV-ZVL-1886 Tetteroo 12-6 (3-1, 1-1, 6-2 en 2-2).
Doelpunten ZVL: Tom Nederend 2 (foto), Jasper Haasnoot 2, Jimmy Sjardijn en Ruben van Vierzen.