De beide teams van ZVL-1886 Teteroo zijn het nieuwe waterpoloseizoen prima begonnen. De vrouwen, die een moeizaam seizoen 2018-19 achter de rug hebben, boekten bij de opening van het nieuwe seizoen een duidelijke 15-8 overwinning op Polar Bears. De mannen namen de punten mee naar huis uit Barendrecht, waar ZPB werd geklopt met 8-9.

De eerste periode bij de vrouwen in De Zijl kende een scoreverloop, waarbij de doelpunten vielen als rijpe appelen. Na acht minuten was het 7-4. Twee van de zeven Leidse treffers kwamen op naam van de Finse aanwinst Melisa Niskanen (foto). ZVL-1886 Tetteroo bouwde daar na de voorsprong geleidelijk uit en na drie kwarten was het pleit in feite al beslecht. In het laatste deel scoorde Melissa van Rijn nog twee keer en werd daardoor met vier doelpunten topscorer namens de thuisploegvan ZVL.

De mannen hadden in Barendrecht aanzienlijk meer moeite. De beslissing viel pas vlak voor tijd, toen Mark Visser de achtste goal voor ZVL-1886 Tetteroo liet aantekenen. Tot dat moment waren beide ploegen gelijkwaardig geweest. ZPB ging halverwege met een kleine voorsprong (4-3) naar de kleedkamer. In de derde periode werd er om en om gescoord. ZVL-1886 Tetteroo deed dat vier keer met Jasper Haasnoot als laatste: 7-7.

In de vierde periode nam ZPB weer een voorsprong, maar Tim van der Meer zorgde voor 8-8, waarna Visser tekende voor het laatste doelpunt in de wedstrijd en de punten werden meegenomen naar Leiden.

Vrouwen: ZVL-1886 Tetteroo-Polar Bears 15-8 (7-4, 3-2, 3-1, 2-1)
Doelpunten ZVL:
Melissa van Rijn 4, Melisa Niskanen 3, Marianne de Groot 2, Isis Keijzer, Roline Schuijt, Iefke van Belkum, Moran Lindhout, Laura Roels en Anne de Kleer.

Mannen: ZPB-ZVL-1886 Tetteroo 8-9 (2-2, 2-1, 3-4, 1-2)
Doelpunten ZVL:
Tim van der Meer 3, Jimmy Sjardijn 2, David Spijker, Stan van Ruiten, Jasper Haasnoot en Mark Visser.