De mannen van ZVL-1886 Tetteroo zijn van de hatelijke nul af. Na vier nederlagen, twee voor en twee na de corona-stop, werd zaterdag in Krommenie voor de eerste keer deze competitie gewonnen. En het was er direct eentje, die staat als een huis: 10-21 werd het tegen De Ham, ook een ploeg die nog op ‘nul’ stond en dus ook nog staat. Vooral in de tweede helft speelden de Leidenaars sterk en maakten daarin tien doelpunten meer dan de thuisploeg.

In de eerste periode ging het gelijk op. Ruben van Vierzen (2) en Eric Verdoes neutraliseerden de drie treffers van De Ham (3-3). In het tweede kwart zor4gde Mark Visser voor de eerste voorsprong voor ZVL-1886. Nog een treffer van Visser en drie van David Spijker (twee snoeiharde schoten uit de tweede lijn en een strafworp) zorgden voor ruimte in de score, waarmee ZVL iets kon: 5-8. Daarvan moest er voor de rust nog eentje worden ingeleverd, maar ZVL controleerde het duel. Claudio Brancatello maakte het laatste doelpunt voor de rust met een slim boogballetje.

Dat kwam ook door te veel persoonlijke fouten aan de zijde van De Ham. Uiteindelijk zouden drie Zaanse spelers het bad moeten verlaten met het maximale aantal van drie persoonlijke fout en dat kwam de ploeg natuurlijk niet ten goede. De Ham kreeg na rust even hoop, toen kon worden gescoord in een man-meer, maar daarna nam ZVL de wedstrijd definitief in handen. De verdediging sloot goed, doelman Jelto Spijker was attent als er een bal door de defensie ging en aanvallend liep het lekker.

In het derde kwart werd het 9-13, onder andere door de vierde en vijfde treffer van David Spijker. Dat verschil was ruim genoeg om met vertrouwen aan het laatste stukje te beginnen. Daarin had De Ham geen verweer meer en kon coach Niels Joor zijn jongste talenten het water in sturen. Max Reijchard, Niek van Gent en David Voorvelt maakten daarvan dankbaar gebruik door een doelpuntje mee te pikken. Uiteindelijk werd het 10-21.

De Ham – ZVL-1886 10-21 (3-3, 4-6, 2-4 en 1-8).
Doelpunten ZVL: David Spijker 5, Ruben van Vierzen 4, Eric Verdoes 3, Mark Visser 2, Claudio Brancatello 2, Jasper Haasnoot 1, Max Reijchard 1, Niek van Gent 1, Lars van Nobelen 1 en David Voorvelt 1.

VROUWEN

Zo prettig de terugreis van de mannen was, zo triest was het ritje terug uit Zaandam naar Leiden voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo. De ploeg van Iefke van Belkum had niets in te brengen bij De Zaan, één van de ploegen uit de huidige top3 van de eredivisie. Pas kort na het begin van de tweede periode scoorde de Leidse ploeg voor het eerst via Nikki Meijer. Meer doelpunten zouden er niet bij komen. Aan het einde van de wedstrijd stond er een duidelijk 10-1 op het scorebord.

De Zaan – ZVL-1886 10-1 (2-0, 2-0, 2-0 en 4-1).
Doelpunt ZVL: Nikki Meijer.

David Spijker maakte in Krommenie vijf doelpunten voor ZVL.