Voor beide teams van ZVL 1886 Tetteroo is het seizoen voorbij. Dit weekeinde begon het resterende deel van het bekertoernooi met de laatste wedstrijd van de mannen tegen Amersfoort en de kwartfinale van de vrouwen tegen landskampioen Polar Bears.

Voor de mannen van Niels Joor was er weinig eer te behalen. De kans om nog op te klimmen in de groepsfase naar plaats twee en daarmee de halve finale te bereiken was heel klein. Maar het duel moest nu eenmaal worden gespeeld. Afsluiten met een overwinning zou lekker zijn, maar die zat er niet in bij Amersfoort. Het werd 13-10. Het verschil kwam, na de ruststand van 6-5, in het derde kwart tot stand.

Amersfoort – ZVL 1886 13-10 (3-3, 3-2, 3-1 en 4-4).
Doelpunten ZVL: Jasper Haasnoot 4, David Spijker 2, Claudio Brancatello 1, Nick van der Plas 1, David Voorvelt 1 en onbekend 1.

VROUWEN

De vrouwen van ZVL 1886 in de voorronde van de beker het ‘geluk’ geen internationals te hebben en dus compleet de wedstrijden konden spelen. Dat leverde de eerste plaats op in één van de twee groepen en een wedstrijd in de kwartfinales tegen de nummer vier van de andere groep. Dat was Polar Bears uit Ede.

Die ploeg werd onlangs landskampioen, maar miste nu door het bekerreglement haar internationals en dus leek er in kans te zijn voor het team van coach Iefke van Belkum. En dat was ook zo, want het duel ging tot een paar minuten voor tijd gelijk op. Drie minuten voor het eindsignaal zette Sterre Bijkerk de 12-12 op het scorebord, maar het laatste woord was toch aan de ‘IJsberen’: 12-13.

ZVL speelde een prima eerste helft en leek een voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer na de 6-5 van Sterre Bijkerk. Maar door twee treffers van de gasten kantelde de wedstrijd alsnog: 6-7.

In de derde periode ging het weer de andere kant op en kwam de thuisploeg op een voorsprong van twee doelpunten: 9-7 en later 10-8. In het laatste deel scoorde alleen Bijkerk nog een keer voor ZVL en dat was dus net te weinig.

ZVL 1886 – Polar Bears 12-13 (2-2, 4-5, 5-3 en 1-3).
Doelpunten ZVL: Nikki Meijer 3, Anna Pauli 2, Malissa van Rijn 2, Sterre Bijkerk 2, Isis Keizer 2 en Laura Roels 1.

Op archieffoto van Ruud Wormgoor: Nikki Meijer scoorde drie keer in de slotwedstrijd van het seizoen.