Voor de beide teams van ZVL-1886 Tetteroo kent het vreemde seizoen tot nu toe een zeer wisselend verloop. Zowel de mannen als de vrouwen behoren tot de grote middenmoot van de eredivisie en dat vertaalt zich in de resultaten tot nu toe. Er werd begonnen met bekerwedstrijden en inmiddels is de reguliere competitie, die na een paar weekeinden op oktober werd afgebroken, begonnen. Zaterdag werden er ruime nederlagen aan de uitslagen toegevoegd. De mannen gingen met 12-4 onderuit bij De Zaan en de vrouwen waren kansloos tegen de ongeslagen koploper Widex GZC Donk: 6-16.

De mannen van Niels Joor konden in Zaandam het doel maar moeizaam vinden. Slechts vier keer moest de keep[er van De Zaan de bal uit het net halen en met zo’n lage productie is winnen eigenlijk onmogelijk. De Leidse ploeg maakte via Mark Visser nog wel het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar daarna ging het hard. Via 4-1 was het aan het einde van de eerste periode 5-2 (doelpunt David Spijker).

In het tweede kwart scoorde ZVL helemaal niet en met een ruststand van 8-2 stonden de Leidenaars in de tweede helft voor een ‘onmogelijke’ opdracht. Claudio Brancatello scoorde snel in een man-meer-situatie, maar dergelijke kansen liet ZVL te veel liggen. De ploeg bleef knokken voor een beter resultaat, maar de thuisploeg had steeds een antwoord paraat en won tenslotte met 12-4.

De Zaan – ZVL-1886 12-4 (5-2, 3-0, 3-1 en 1-1).
Doelpunten ZVL: Claudio Brancatello 2, Mark Visser en David Spijker.

VROUWEN

Een paar weken geleden verloren de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo in Gouda de bekerwedstrijd tegen GZC Donk met 14-8. De internationals van de Goudse ploeg waren er toen niet bij vanwege het succesvolle Olympisch Kwalificatie Toernooi. In de competitie doen de Oranjevrouwen wél mee. Dat betekende dat GZC nog sterker was en bovendien had de ploeg nog niet verloren dit seizoen.

Hoe sterk bleek al snel, want international Nomi Stomphorst scoorde in het eerste kwart drie keer en daar kon ZVL alleen via Nikki Meijer iets tegenover stellen. Na die 1-3 tussenstand was het louter en alleen GZC Donk dat scoorde. Het werd (via 1-8 bij de rust) 1-10 in het begin van de derde periode. Daarna gaven treffers van Nikki Meijer en Malissa van Rijn de stand een iets beter aanzien, maar vier Goudse doelpunten op rij maakten duidelijk dat er voor de Leidse ploeg niets te halen was. De laatste vijf minuten waren louter voor de statistieken: 6-16.

ZVL-1886 – GZC Donk 6-16 (1-3, 0-5, 2-3 en 3-5).
Doelpunten ZVL: Nikki Meijer 2, Malissa van Rijn, Laura Roels, Isis Keijzer en Moran Lindhout.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Claudio Brancatello scoorde twee keer voor ZVL.